KORISTAN SAVET: Kako najbrže ohladiti pivo

Ovo su tri načina kako brzo rashladiti pivo, ako nemate frižider pri ruci

Leto je u punom zenitu, a temperature svakodnevno prelaze 30 stepeni Celzijusa. Tokom ovakvih dana bitno je ostati hidriran, osvežen i ne provoditi previše vremena direktno na suncu.

Leto je savršeno i za opuštanje na plaži ili na bazenu, uz neko lagano, ali osvežavajuće pivo. Ako nas pitate, lageri ili pak neka voćna kiselkasta piva predstavljaju najbolji izbor u borbi protiv letnje žege. Međutim, problem se javlja ukoliko je pivo toplo, odnosno niste uspeli blagovremeno da ga rashladite. Ovo nije toliki problem ako imate u blizini frižider, ali šta ako ste na izletu i nemate pristup civilizacijskim dostignućima. Postoji rešenje i u ovakvim situacijama, a danas ćemo vam predložiti tri načina. Valja istaći da neke od ovih metoda umeju biti efikasnije i od prosečnog frižidera za kampovanje.

Posuda sa vodom

Ako brzo želite da rashladite nekoliko piva najpametnija opcija koju možete odabrati jeste posuda sa hladnom vodom. Napunite veću posudu sa hladnom vodom iz reke, bazena ili jezera, te u nju stavite flaše piva. Ako je voda u posudi do vrha napunjena i prekriva flaše, proces hlađenja piva će se odviti relativno brzo.

Dodajte so u posudu sa vodom

Ako ste pažljivo pratili časove hemije znaćete da so smanjuje temperaturu na kojoj se voda pretvara u led. Ovu hemijsku reakciju možete iskoristiti u svoju korist ako želite još brže da rashladite vaše pivo. Ponovite korake iz predhodnog saveta, s tim što ćete dodati kilogram soli u veću posudu sa hladnom vodom. Ovim čete ohladiti vaše pivo u rekordnom vremenu.

Obmotajte flaše mokrim ubrusom

Ako obmotate flaše piva mokrim ubrusom, te ih stavite u posudu sa hladnom vodom i soli, moguće je da rashladite vaše pivo u roku od 10 minuta. Napomenuli bi da je ovo najbrži način na koji možete rashladiti pivo na prijatno-nisku temperaturu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Pivara Razbeerbriga

U proizvodnji ove pivare je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome, odnosno

Restoran Chez Nik

Chez Nik, kratko ime koje znači puno toga na jednom mestu. Sjajnu kafu i doručak za uspešan početak dana, izbor

Restoran Gondola

Restoran Gondola svojim ekskluzivnim enterijerom i bogatom ponudom internacionalne kuhinje nudi gostima prijatno mesto za opuštanje u samom centru Novog

Saveti – Čuvanje piva

Većina ljudi ima barem jednu flašu piva koja već mesecima stoji u frižideru, bez obzira da li je čuvate za

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.