OSTALO VAM JE OTVORENO PIVO: Kako da ga iskoristite

otvoreno pivo kako ga iskoristiti

Ostalo vam je nepopijeno pivo i ne biste da ga bacate – evo kako možete da ga iskoristite

Pivo je odlično za konzumaciju, bilo da ste sami ili u društvu.

Da li ćete popiti kraft ili industrijsko zavisi isključivo od vašeg ukusa.

Međutim pivo može da pomogne i u domaćinstu, pa se zato savetuje da u kući uvek imate bar jednu rezervnu flašu ovog alkoholnog pića.

Uklanjanje fleka

Ukoliko ste prosuli kafu na tepih ili na njemu imate bilo kakvu drugu fleku, možete da je se rešite uz pomoć piva.

Ono što treba da uradite jeste da sipate malo piva direktno na fleku i zatim da istrljate krpom.

Mehurići piva će pomoći u izvlačenju fleke, a krpom trljajte dok mrlja ne nestane i po potrebi dodajte još malo piva, a ostatak popijte.

Fleke na drvenom nameštaju, uključujući i krugove nastale od šoljice takođe mogu da se uklone uz pomoć piva.

Stavite malo piva i očistite krpom, videćete da će drvo sijati kao novo.

Poliranje bakarnog posuđa

Pivom možete da očistite i sudove ili ukrasne predmete od bakra – na ovaj način ćete im povratiti sjaj bez ikakvih oštećenja.

Naime, kiselost piva, pomoći će da bakar opet zasija starim sjajem, a pri tome ga neće oštetiti.

Krpu pokvasite s pivom i izglancajte bakarne predmete i divite se kako opet sijaju.

Uredite travnjak

Ukoliko imate travnjak i primetili ste da je ponegde boja braonkasta, slobodno koristite pivo, kako biste ga vratili u život.

Naime, fermentisani šećer iz piva stimuliše  rast trave i ubija gljivice.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Najstarija reklama za pivo

Pravo je čudo koliko dugo već ljudi konzumiraju pivo. Već smo obradili kada su pronađeni prvi zapisi o proizvodnji piva,

Restoran Mala Gostionica

U blizini Trga Republike, nadomak Narodnog pozorišta, na jedinstvenom beogradskom Dorćolu nalazi se restoran Mala Gostionica. Na odličnoj lokaciji, u

Restoran Reka

Ovaj zanimljivi restoran nalazi se u Zemunu, tačnije na Zemunskom keju. Zbog čega je ovaj restoran interesantan i šta ga

ocenjivanje piva

Ocenjivanje piva

Da li ste znali da je od svih alkoholnih pića najteže oceniti kvalitet piva? Da bi ocenjivanje piva bilo ispravno pivo ne sme biti hladno.

Kada dodati voće u pivo

Tokom primarne ili sekundarna fermentacija? Da li da voće bude celo, možda pasirano ili pak isečeno? Koliko dugo da držim

BRUT IPA: Penušavo pivo

Ukoliko niste ljubitelj šampanjaca ili penušavih vina i obožavate isključivo pivo, trebalo bi da znate da postoji stil koji daje svečarski prizvuk.