ISTRAŽIVALI SMO: Kako piti pivo, a ne napiti se

Evo nekoliko saveta, pomoću kojih ćete uživati u pivu, a nećete osetiti negativan uticaj alkohola

Ako pivo pijete zbog njegovog ukusa, odnosno ako vam ne prija efekat alkohola, onda će vam nastavak ovog teksta biti interesantan.

Pivo, a posebno kraft pivo, spravljeno na ispravan način poseduje interesantnu paletu ukusa. U zavisnosti od stila i sirovina, ali i dodataka, pivo može biti obogaćeno raznim aromama – od voća, preko keksa, do čokolade i kafe.

Mnogi vole upravo ove interesantne ukuse i samo se zbog njih opredeljuju za pivo. Njima često smeta alkohol i pitanje je kako izbeći uticaj alkohola.

Ovog puta se nećemo baviti bezalkoholnim pivom, jer smatramo da ova piva teško mogu obuhvatiti celokupnu paletu ukusa „pravog“ piva.

Danas ćemo vam dati nekoliko saveta, a pomoću kojih ćete uživati u bogatstvu ukusa i izbeći uticaj alkohola.

Sporo pijte

Uživanje u pivu je ključno.

Šta znači uživanje u pivu?

Praktično, uživanje u pivu jeste termin koji označava umereno i sporo ispijanje piva i koje omogućava da osetiti svaki ukus i aroma.

Ako sporo pijete, odnosno ako uživate u pivu, uticaj alkohola neće biti toliko primetan.

Ovo je savršen metod, a pomoću kojeg možete uživati u ukusu piva, uz poništavanje efekta alkohola.

Dok pijete – jedite

Vrlo važno je da vam je stomak pun, jer ako ste punog stomaka apsorcija alkohola će biti drastično usporena. Uz svako naručeno pivo nešto jedite, a naš vam je savet da pivo pijete uz ručak ili večeru.

Pijte vode

Obavezno nakon popijenog piva popijte veliku čašu vode. Naše telo ne funkcioniše optimalno ako mu fali voda, a dobro je poznato da je alkohol diuretik.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kako se brzo rešiti mamurluka

Mamurluk, česta nuspojava nakon večernjeg izlaska, može da vam upropasti ceo naredni dan, posle uživanja u omiljenom alkoholu. Ljudi širom

Pivo i kamenje u bubregu

Evo još jednog benefita ako pijete pivo. Pored toga što pomaže oko kardiovasklularnih problema i što vas čini kreativnijim pivo

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

Valjevska pivara je pivara sa dugom tradicijom, odnosno osnovana je 1870. godine i interesantno je da nije prekidala proizvodnju piva čak ni u ratnim vremenima.

Tamna piva za uživanje

Tamna piva nisu, kao ni njihovi svetliji rođaci, nimalo jednoznačna i nude mnoštvo različitih ukusa, aroma, nivoa alkohola. Mogu biti

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.