ISTRAŽIVALI SMO: Kako piti pivo, a ne napiti se

Evo nekoliko saveta, pomoću kojih ćete uživati u pivu, a nećete osetiti negativan uticaj alkohola

Ako pivo pijete zbog njegovog ukusa, odnosno ako vam ne prija efekat alkohola, onda će vam nastavak ovog teksta biti interesantan.

Pivo, a posebno kraft pivo, spravljeno na ispravan način poseduje interesantnu paletu ukusa. U zavisnosti od stila i sirovina, ali i dodataka, pivo može biti obogaćeno raznim aromama – od voća, preko keksa, do čokolade i kafe.

Mnogi vole upravo ove interesantne ukuse i samo se zbog njih opredeljuju za pivo. Njima često smeta alkohol i pitanje je kako izbeći uticaj alkohola.

Ovog puta se nećemo baviti bezalkoholnim pivom, jer smatramo da ova piva teško mogu obuhvatiti celokupnu paletu ukusa „pravog“ piva.

Danas ćemo vam dati nekoliko saveta, a pomoću kojih ćete uživati u bogatstvu ukusa i izbeći uticaj alkohola.

Sporo pijte

Uživanje u pivu je ključno.

Šta znači uživanje u pivu?

Praktično, uživanje u pivu jeste termin koji označava umereno i sporo ispijanje piva i koje omogućava da osetiti svaki ukus i aroma.

Ako sporo pijete, odnosno ako uživate u pivu, uticaj alkohola neće biti toliko primetan.

Ovo je savršen metod, a pomoću kojeg možete uživati u ukusu piva, uz poništavanje efekta alkohola.

Dok pijete – jedite

Vrlo važno je da vam je stomak pun, jer ako ste punog stomaka apsorcija alkohola će biti drastično usporena. Uz svako naručeno pivo nešto jedite, a naš vam je savet da pivo pijete uz ručak ili večeru.

Pijte vode

Obavezno nakon popijenog piva popijte veliku čašu vode. Naše telo ne funkcioniše optimalno ako mu fali voda, a dobro je poznato da je alkohol diuretik.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Zbog čega volimo pivo

Pivo je samo po sebi veoma ukusno i jedinstveno, ali može da bude mnogo više od toga Većini ljudi je

O Hara S

Zanatsko pivo O’Hara’s

Pivo sa ukusom piva U irskoj pivari O’Hara’s se za pravljenje piva isključivo koriste samo četiri glavna sastojka –  voda,

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike