PIVO I KOKTELI – Kokteli sa pivom i viskijem

pivo i kokteli

Većina ovih koktela veoma je laka za mućkanje u kućnim uslovima, a evo saveta kako da napravite odlične koktele, koristeći pivo i viski kao osnovu, baš kao i profesionalci

U Srbiji se dugo nisu pravili kokteli na bazi piva jer je u ponudi uglavnom bilo isključivo industrijskog lagera. Međutim, danas kada su domaće tržište preplavili svi mogući stilovi piva, otvaraju se mogućnosti i za nove, neobične i ukusne koktele.

Većina ovih koktela veoma je laka za mućkanje u kućnim uslovima, a evo saveta kako da napravite koktel kao i profesionalci, koristeći pivo i viski kao osnovu. Za pripremu ovih koktela odaberite neko od kvalitetnih kraft piva ili neko od piva iz kategorije premium ili super premium brendova.

Pivo u Back in Black

Ovaj koktel potiče iz New Yorka i on se u tamošnjim restoranima najčešće  služio uz govedinu i pitu sa mesom. U originalnom receptu koristi se biter od narandže, ali ako nemate može se zameniti anisom ili bar sa malo narendane kore pomorandže.

– 20 ml irskog viskija

– 20 ml Amaro likera

– 2 kapi orange bittera

– 60 ml Guinness piva

Pomešati sve navedene sastojke, a zatim preko svega staviti led i promešati.

Pivo u  The Broiler Room

Pivo i burbon je oduvek bila kombinacija za iskusne pivopije. Koktel The Broiler Room je osvežavajuć i ne stvara mamurluk.

– 30 ml burbona

– 30 ml soka od limuna

– 60 ml čaja od limuna, ohlađenog

– 30 ml meda razmućenog u toploj vodi

– 60 ml Blanche de Namur (ili nekog piva stila Belgian wit)

Napuni se čaša ledom, dodaju se svi sastojci, a preko toga se prelije pivo.

Pivo u Irskoj bombi

Pravljenje  koktela po nazivom Irska bomba je veoma lako. Pravi se u velikoj čaši, najbolje krigli. Za domaću verziju koktela pod imenom Podmornica koristi se čašica pelinkovca potopljena u veliku čašu tamnog piva. Za izvornu verziju Irske bombe vam treba sledeće:

– 15 ml Baileys likera

– 15 ml Jameson viskija

– Jedno Guinness pivo

Sipajte Baileys i Jameson viski u manju čašu za rakiju. Ubacite je u veliku čašu ispunjenu Guinness pivom. Ako pijete srpsku verziju, potreban vam je samo pelinkovac.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1