PIVO – Ledena krigla je zabluda

ledena krigla je zabluda

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na eventualne greške koje pravite, a kojima umanjujete celokupan doživljaj uživanja u pivu

Osobe koje vole pivo sa njim imaju posebno izgrađen odnos – od omiljenog stila, brenda i mesta na kojem ga piju. Mnoge pivopije imaju poseban oblik čaše iz koje piju pivo, kao i idealnu temperaturu serviranja omiljenog pića, a poneki idu čak toliko daleko da često u društvu pametuju kako bi pokazali kakvi su poznavaoci piva.

Mi potpuno razumemo opčinjenost pivom i zato vam ukazujemo na greške koje možda pravite. Ukoliko volite pivo na ove stvari zaboravite.

Pivo i ledena krigla

Jedna od najčešćih grešaka ljubitelja piva je ta što smatraju da će pivo biti ukusnije ako se pije previše ohlađeno i iz zaleđene čaše. Greška, jer ledena čaša ubija aromu ovog pića, dodatno peni i gubi svoj “gazirani” ukus.

Ukoliko niste sigurni, uvek na našem sajtu možete pročitati koji stilovi piva se piju na višoj, a koji na nižoj temeraturi.

Pivo je grozno kad izlapi

Ovde ne mislimo na otvoreno pivo koje je prenoćilo u frižideru. Takvo pivo ni pod tačkom razno nemojte da pijete, već ga prospite.

Pod izlapelim pivom smatramo svako koje je izgubilo ukus, miris i aromu, jer je bilo predugo izloženo svetlu. Zato kupujte pivo koje je pravilno transportovano, pravilno skladišteno i koje je odloženo u tamnom kutku u ugostiteljskom objektu ili radnji.

Neke od navedenih stvari jednostavno ne možete znati, no možete znati da li je pivo koje kupujete od pivara koji misli na kvalitet svog proizvoda, te ga pravilno pravi, pivo prolazi kroz sve labaratorijske i zdravstvene analize, ali se vodi računa o skladištenju i transportu.

Takođe, pivo kupujte u proverenim prodajnim objektima, odnosno onima koji vode računa o skladištenju piva i u kojima je velik promet piva.

Pivo u šteku

Svako je bar jednom flašu ili konzervu piva ostavio kao štek piva, za “ne daj Bože”. Velika greška, jer čak iako je zatvoreno njegov rok može da istekne i zato ako čuvate pivo, proverite datum proizvodnje. Imajte na umu da pivo može dugo da stoji u frižideru ili podrumu, ali najbolje je pivo piti sveže.

Pivo i navike

Ukoliko vam se pije pivo, popijte ga i nemojte da razmišljate o tome šta će drugi da kažu.

Znači, kad god da vam se pije pivo uživajte u njegovom ukusu, ali ne preterujte. Nema veće sreće nego popiti pivo, jer je pivo odličan saveznik za opuštanje.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivom protiv peruti

Zaboravite na skupe šampone za kosu čiji proizvođači tvrde da će vas rešiti problema zvanog perut. Sve što vam je

Desert u flaši

Krem brule je istinski desert u flaši, bar ga mnogi opisuju kao takvog. Ovo pivo se proizvodi korišćenjem nefermentibilnog laktoznog

Kuhinja pivare Dogma

Preduzimljiva i neumorna ekipa iz pivare Dogma ne prestaje prijatno da iznenađuje svoje sve brojnije fanove. Počelo je sa hrabrim

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora