PIVSKE KUVARANCIJE: Uparivanje piva i paste

Znate li koje se pivo najbolje slaže uz Tomato, Bolonjez ili Pesto sos

Kada pričamo o kombinovanju piva i hrane važno je istaći da sastojci moraju biti komplementarni. Na taj način gradi se novi ukus koji predstavlja poboljšanje prvobitnog ukusa, te na sto donosi nešto skroz novo, nešto jedinstveno.

Puko kombinovanje piva i hrane nije preporučljivo, jer pogrešna kombinacija može pokvariti ugođaj i jela, ali i piva. Stoga, bitno je pažljivo birati koje pivo kombinujemo sa kojom hranom.

Kada je reč o uparivanju piva i paste, glavni fokus treba da bude na kombinaciji sosa paste i arome piva. Testetnina je uvek približno istog ukusa, stoga smanjujemo fokus sa nje, te se koncentrišemo na uparivanje sosa i piva. Jedino ovakvom metodom rada možemo osigurati kvalitetnu kombinaciju piva i paste.

Tomato sos

Ako ne volite previše komplikovane recepte, te volite pastu sa običnim sosem od paradajza, koji sa sobom nosi balans jakih i laganih ukusa, onda su za vas najpogodnija piva sa sličnim karakterom. Nešto poput Amber ale je odlično za početak, jer podjednak ukus hmelja i slada, koji dominira u ovo pivu, je savršen dodatak koji će uravnotežiti celokupni ugođaj u ovom jelu.

Bolonjeze sos

Ako vaša paleta ukusa preferira pikantnije arome, u kombinaciji sa mlevenim mesom i paradajz sosom, onda je IPA ubedljivo najbolja opcija po vas. Pojačani ukusi hmelja, koji dolaze od IPA stila, umeju da saseku pikantne ukuse mesa i prijatnih začina, te da očiste vašu paletu ukusa.

Pesto sos

Pesto sos je napravljen od vrlo jakog, ali uravnoteženog, začinskog bilja čijem karakteru najbolje odgovara Belgian ale. Ako ste ljubitelj ovog umaka možete primetiti da ukus Belgian ale se skoro podudara sa ukusom pesto sosa, što gradi savršeni komplementarni ukus. Takođe, blaga slatkoća ovog piva poboljšava ukus bosiljka u sosu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Konoba kod Goce i Renata

Konoba kod Goce i Renata, nalazi se levoj beogradskoj obali Dunava, tik ispod Pančevačkog mosta. Pređite most, pođite pančevačkim putem,

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora