PIVO I PICA: Otkrivamo vam savršene kombinacije

Često ste se pitali koje pivo se najbolje slaže uz koju picu

Za mnoge od nas kombinacija pica – pivo predstavlja vrhunac gastronomskog uživanja. Njihovo uparivanje nije toliko komplikovano, ali često ljudi ne obraćaju dovoljno pažnje, te slučajno ili namerno, biraju pogrešnu kombinaciju. Ovo ne predstavlja veliki problem kada pričamo o uparivanju pice i piva, ali svakako celokupni utisak može biti mnogo bolji ako odaberete pravilnu kombinaciju.

Uparivanje pice i piva ostavlja puno slobodnog mesta za kreativnost, ali kao i kod paste, treba se manje fokusirati na testo. Fokus treba da bude na kombinaciji nadeva željene pice i određenog piva. Ovakvim načinom razmišljanja osigurava se ukusan par koji će vas naterati da tražite još.

Kaprićoza i Margarita

Kada je reč o klasičnim verzijama pice bitno je ne komplikovati stvari previše. Ako volite margaritu ili kaprićozu, dobar izbor piva jeste pilsner. Ovaj pivski stil je izuzetno lagan, te kao takav on predstavlja savršen izbor jer nije u mogućnosti da nadjača blagi ukus ove dve pice. Sa druge strane, ni amber ale nije loš izbor – hmeljni ukusi ovog piva dobro dopunjuju ukus kore i fino „seku“ kiselost sosa od paradajza.

Mađarica

Tradicionalne mađarice, ili bilo koje druge pice čiji je fokus na ljutini, najbolje je kombinovati sa jače zahmeljenim IPA stilovima. Jaki ukusi hmelja lako uspevaju da očiste vaše senzore ukusa od slanih i masnih aroma, te su savršeni za ovakvu kombinaciju. IPA se dobro slaže sa debljom korom i težim sastojcima, a koji su karakteristični za ovakve tipove pica.

Hawaii i Bacon pice

Pice sa ananasom i slaninom, najbolje se slažu sa lagerima i tamnim ejlovima.Sladne note lagera dopunjavaju slatkoću ananasa, dok slan ukus slanine predstavlja savršenu suprotnost za karamelene note tamnog ejla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1