PIVO I JAGNJETINA Pivo pojačava ukus jagnjetine

pivo i jagnjetina

Naša je preporuka da uz jagnjeće kotlete popijete pivo Maisel’s Weisse Kristall, koje sadrži 5,1 odsto  alkohola

Ukoliko vam je dosadilo klasično praseće ili jagnjeće pečenje preporučujemo da vašu prazničnu trpezu obogatite kratko pečenim jagnjećim kotletima. Reč je o jelu koje poštuju svi ljubitelji gurmanluka.

Pivo i jagnjeći kotleti

Doduše, ovo jelo se najčešće naručuje u restoranima mada možete da ga napravite i kod kuće, jer u bolje snabdevenim mesarama prodaju sočne kotlete, pa nije teško spremiti ih u domaćoj režiji.

Ovo lako meso, posebno mlade jagnjetine pripremljeno je tako da ostane roze boje I, ako se napravi kako treba, trebalo bi da se topi se u ustima.

Zato zahteva piće koje neće „udaviti“ njegov ukus i nadjačati suptilne arome i svilenu teksturu mesa.

Iz tog razloga naša je preporuka da u ovom slučaju popijete pivo Maisel’s Weisse Kristall, koje sadrži  5,1 odsto  alkohola. Ovo pivo će se odlično slagati sa jagnjetinom. Ono ima kristalni sjaj i gazirane mehuriće ugljen-dioksida po kojima se Maisel’s Weisse Kristall odmah prepoznaje. Takođe, kada govorimo o Maisel’s Weisse Kristall pivu, valja istaći da je reč o veoma osvežavajućm pivu.

Već pri prvom gutljaju oseti se izbalansirana kombinacija najrazličitijih voćnih mirisa, od zrele banane do blagog limuna. Poseban šmek mu daju razne vrste slada dobijenog od pšenice, sazrele na suncu, i svetlog ječma koji je fermentisao sa posebnim kvascem za pšenično pivo. Kada uzmete zalogaj jagnjećih kotleta i odmah zatim gutljaj piva preplaviće vas tipični puni ukus pšenice.

Pivo za Novu godinu

Takođe uz jagnjenitnu možete da popijete i Brut IPA pivo. Preporuka je da probate Azacca pivo iz pivare Tron.  Ima 5,6 odsto alkohola, vrlo je pitko i veoma podseća na šampanjac zbog jedinstvene arome ananasa i mandarine te, njega obožavaju da piju i pripadnice lepšeg pola.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Brzi gulaš sa Kaš pivom

Gulaš je jelo koje turisti često traže u našim restoranima. Naročito je cenjen Mađarski gulaš, koji je često na trpezi

Flaša ili bure

Da bi smo dobili odgovor na ovo pitanje moramo znati mnoge detalje Gde pivo bolje odležava, u flaši ili u

birra moretti

PIVO – Birra Moretti

Pivo Birra Moretti je fini italijanski lager, koji ima sve odlike jednog mediteranskog laganog piva.

Restoran Na ćošku

Restoran Na ćošku je restoran moderne internacionalne kuhinje, a koji se nalazi na ćošku. Na lokaciji sa respektabilnom ugostiteljskom tradicijom,

Restoran Stara Hercegovina

Restoran i pivnica Stara Hercegovina pod ovim imenom posluje od 1991. godine. Do tada je u prestonici bio poznat kao

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.