PIVO I JAGNJETINA Pivo pojačava ukus jagnjetine

pivo i jagnjetina

Naša je preporuka da uz jagnjeće kotlete popijete pivo Maisel’s Weisse Kristall, koje sadrži 5,1 odsto  alkohola

Ukoliko vam je dosadilo klasično praseće ili jagnjeće pečenje preporučujemo da vašu prazničnu trpezu obogatite kratko pečenim jagnjećim kotletima. Reč je o jelu koje poštuju svi ljubitelji gurmanluka.

Pivo i jagnjeći kotleti

Doduše, ovo jelo se najčešće naručuje u restoranima mada možete da ga napravite i kod kuće, jer u bolje snabdevenim mesarama prodaju sočne kotlete, pa nije teško spremiti ih u domaćoj režiji.

Ovo lako meso, posebno mlade jagnjetine pripremljeno je tako da ostane roze boje I, ako se napravi kako treba, trebalo bi da se topi se u ustima.

Zato zahteva piće koje neće „udaviti“ njegov ukus i nadjačati suptilne arome i svilenu teksturu mesa.

Iz tog razloga naša je preporuka da u ovom slučaju popijete pivo Maisel’s Weisse Kristall, koje sadrži  5,1 odsto  alkohola. Ovo pivo će se odlično slagati sa jagnjetinom. Ono ima kristalni sjaj i gazirane mehuriće ugljen-dioksida po kojima se Maisel’s Weisse Kristall odmah prepoznaje. Takođe, kada govorimo o Maisel’s Weisse Kristall pivu, valja istaći da je reč o veoma osvežavajućm pivu.

Već pri prvom gutljaju oseti se izbalansirana kombinacija najrazličitijih voćnih mirisa, od zrele banane do blagog limuna. Poseban šmek mu daju razne vrste slada dobijenog od pšenice, sazrele na suncu, i svetlog ječma koji je fermentisao sa posebnim kvascem za pšenično pivo. Kada uzmete zalogaj jagnjećih kotleta i odmah zatim gutljaj piva preplaviće vas tipični puni ukus pšenice.

Pivo za Novu godinu

Takođe uz jagnjenitnu možete da popijete i Brut IPA pivo. Preporuka je da probate Azacca pivo iz pivare Tron.  Ima 5,6 odsto alkohola, vrlo je pitko i veoma podseća na šampanjac zbog jedinstvene arome ananasa i mandarine te, njega obožavaju da piju i pripadnice lepšeg pola.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1