PIVO I POSNA TRPEZA – Probajte pivo uz ribu

pivo i posna trpeza

Kako ne biste svima i uvek morali da objašnjavate kako se svaka vrsta ribe slaže s nekom vrstom piva prosledite im ovaj tekst

Na Badnje veče trpeza je posna, ali i bogata, a trebalo bi da obiluje jelom i pićem da bi godina bila rodna i puna izobilja.

Pojedinim jelima se pridaje poseban značaj, a ona se smatraju i obaveznim: med, beli luk, pasulj, kupus, riba, voće – orasi, lešnici, jabuke, suve šljive, suve kajsije.

Pivo i riba

Zato će vas tog dana mnogi pitati „Pa nećeš valjda uz ribu popiti pivo? Sigurni smo da pivopijama ovo neće biti ni prvi ni zadnji put da dobiju ovo i slično pitanje.

A kako ne biste svima i uvek morali da objašnjavate kako se svaka vrsta ribe slaže s nekom vrstom piva prosledite im ovaj tekst.

Pivo i oslić

Ukoliko se na vašoj trpezi nađe oslić, škarpina ili orada preporuka je da popijete suvo pivo.  Savršen izbor biće pivo Sahara koje spada u Brut IPA stil piva. Ono ima čist i definisan ukus i pitku aromu. Sadrži 7 odsto alkohola, a preporučena temperatura serviranja je 7 – 8 °C.

Pivo i bakalar

Ukoliko se odlučite za ribe čvršćeg mesa kao što su bakalar – suvi ili sveži, sveži losos ili recimo dunavski šaran, pokušajte da ga sjedinite s nekim gorčim pivom plzenskog tipa kako to često rade u severnoj Evropi i uverićete se u savršen sklad ukusa.

Pivo i pastrmka

Tamnim pivima dominiraju ukusi karamele i orašastih plodova i zato su idealni uz hladnu dimljenu crvenu ribu poput pastrmke.

Dimljeni losos izvrsno se slaže s Porter pivom, jer ukus dima svojstven ribi, u kombinaciji s aromom “izgorelog piva”, savršeno se usklađuje.

Pivo i plodovi mora

Svetla lager piva imaju blagi, uravnoteženi ukus i zato uz njih treba da jedete plodove mora.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

cetir konja debela

Četir` konja debela

Gradska pivnica Četir` konja debela najstarija je u zemlji i nudi velik izbor kvalitetnih piva, koja se odlično slažu uz sočno pripremljena jela.

Restoran Comunale

Comunale Café e Cucina je jedan od prvih restorana zaslužnih za transformaciju do tada napuštene i zaboravljene Beton Hale u

CROW BREWERY

BRUT IPA IZ CROW BREWERY

Pivara Crow  nastala je krajem 2015. godine i za tri godine koliko postoji izbacila je na tržište preko 40 različitih

Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.