Šta popiti uz jela sa kobasicama

Andouille je francuska kobasica poreklom iz Bretanje koja je preko iseljenika stigla na jug SAD i postala zaštitni znak Luizijane. Pravi se od svinjskog mesa, bibera, belog i crnog luka, vina i raznih začina. Bitna karakteristika, kada je treba upariti sa pivom, je to da je ovo dimljena kobasica. Jedan razigrani stout, porter kao što je Rock Art Double Smoked ili neki Bavarian marzen, a može i više, idealan je uz porciju ove kobasice. Andouille se može poslužiti na više načina, kao doručak uz pečena jaja ili sa testeninom, čak i u pitama.

Stout i kobasice su odličan par uz picu. Pivo se može dodati i u testo, a naročito će prijati da se pije uz picu koja sadrži kobasice i malo više soli.

Za kraj omiljeno jelo mnogih, Hotdog, idealan pratner Stout pivu. U pitanju je kuvana kobasica u kifli tj. Servirana tako da se lako i brzo konzumira bez escjga i u hodu, što je danas veoma popularno.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

zalivanje biljaka pivom

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.

pohovanje sa pivom

Pohujte sa Jelen pivom

Svaki šef kuhinje ima neku svoju malu tajnu, po tome se razlikuje od drugih. Imajte i vi svoje male tajne

Restoran Comunale

Comunale Café e Cucina je jedan od prvih restorana zaslužnih za transformaciju do tada napuštene i zaboravljene Beton Hale u

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju