Šta popiti uz jela sa kobasicama

Andouille je francuska kobasica poreklom iz Bretanje koja je preko iseljenika stigla na jug SAD i postala zaštitni znak Luizijane. Pravi se od svinjskog mesa, bibera, belog i crnog luka, vina i raznih začina. Bitna karakteristika, kada je treba upariti sa pivom, je to da je ovo dimljena kobasica. Jedan razigrani stout, porter kao što je Rock Art Double Smoked ili neki Bavarian marzen, a može i više, idealan je uz porciju ove kobasice. Andouille se može poslužiti na više načina, kao doručak uz pečena jaja ili sa testeninom, čak i u pitama.

Stout i kobasice su odličan par uz picu. Pivo se može dodati i u testo, a naročito će prijati da se pije uz picu koja sadrži kobasice i malo više soli.

Za kraj omiljeno jelo mnogih, Hotdog, idealan pratner Stout pivu. U pitanju je kuvana kobasica u kifli tj. Servirana tako da se lako i brzo konzumira bez escjga i u hodu, što je danas veoma popularno.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Svi na Staropramen i kobaje

Od 8. do 12. maja Tašmajdanski parkbićemesto najbolje gradske zabave i spoj jedinstvenih svetskih kuhinja. U gradskom jezgru prestonice održava

Restoran Druga priča

Restoran Druga priča nalazi se na reci Dunav, na samom Zemunskom keju, između restorana Žabar i Keops. Okružen zelenilom i

Alkohol je droga

Dostupnost alkohola je toliko uobičajena pojava da većina ljudi ne shvata da je alkohol isto što i ostale opojne droge,

Restoran ABC

Restoran ABC, koji neguje koncept slowfood, je zemunska  „abeceda spore hrane“. Zamišljen kao pandan brzoj i nezdravoj hrani, ovo je

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.