Šta popiti uz jela sa kobasicama

Andouille je francuska kobasica poreklom iz Bretanje koja je preko iseljenika stigla na jug SAD i postala zaštitni znak Luizijane. Pravi se od svinjskog mesa, bibera, belog i crnog luka, vina i raznih začina. Bitna karakteristika, kada je treba upariti sa pivom, je to da je ovo dimljena kobasica. Jedan razigrani stout, porter kao što je Rock Art Double Smoked ili neki Bavarian marzen, a može i više, idealan je uz porciju ove kobasice. Andouille se može poslužiti na više načina, kao doručak uz pečena jaja ili sa testeninom, čak i u pitama.

Stout i kobasice su odličan par uz picu. Pivo se može dodati i u testo, a naročito će prijati da se pije uz picu koja sadrži kobasice i malo više soli.

Za kraj omiljeno jelo mnogih, Hotdog, idealan pratner Stout pivu. U pitanju je kuvana kobasica u kifli tj. Servirana tako da se lako i brzo konzumira bez escjga i u hodu, što je danas veoma popularno.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Voulez – Vous

Smešten na beogradskom Neimaru, odmah ispod parka, restoran Voulez-Vous na prvi pogled osvaja otvorenim prostorom u kome bašta i unutrašnji

lowenbrau pivo

PIVO Löwenbräu

Pivo Löwenbräu prepoznatljivo je po zlatnom lavu na plavoj pozadini, što je ujedno i zaštitni znak jedne od najstarijih pivara na svetu.

PIVSKI STILOVI: IPA

India pale ale (IPA) je pivski stil koji ima veliki broj podstilova, a ovo je najbolji srpski predstavnik.

Pivo i zdravlje

Pivo i zdravlje

Pivo sadrži skoro sve minerale koji su nam potrebni za opstanak. Korišćeno je kao jedna od glavnih namernica u Evropi

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike