Šta popiti uz jela sa kobasicama

Andouille je francuska kobasica poreklom iz Bretanje koja je preko iseljenika stigla na jug SAD i postala zaštitni znak Luizijane. Pravi se od svinjskog mesa, bibera, belog i crnog luka, vina i raznih začina. Bitna karakteristika, kada je treba upariti sa pivom, je to da je ovo dimljena kobasica. Jedan razigrani stout, porter kao što je Rock Art Double Smoked ili neki Bavarian marzen, a može i više, idealan je uz porciju ove kobasice. Andouille se može poslužiti na više načina, kao doručak uz pečena jaja ili sa testeninom, čak i u pitama.

Stout i kobasice su odličan par uz picu. Pivo se može dodati i u testo, a naročito će prijati da se pije uz picu koja sadrži kobasice i malo više soli.

Za kraj omiljeno jelo mnogih, Hotdog, idealan pratner Stout pivu. U pitanju je kuvana kobasica u kifli tj. Servirana tako da se lako i brzo konzumira bez escjga i u hodu, što je danas veoma popularno.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

bernard crno pivo

PIVO – Bernard Dark Lager

Pivo Bernard Dark Lager je nefiltrirani tamni lager,  koji ima finu gorčinu i tipičan je predstavnik češke pivarske škole.

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora