TAKMIČENJE KUĆNIH PIVARA: Ko će napraviti najbolje kraft pivo

takmičenje kućnih pivara

Klub pivara Novog Sada i ove godine organizuje takmičenje u kuvanju kraft piva

Klub pivara iz Novog Sada i ove godine organizuje takmičenje u kuvanju piva, a ovo nadmetanje predviđeno je isključivo za male kućne pivare.

Pravo na takmičenje imaju svi kućni pivari, međutim ove godine broj mesta je ograničen. Organizatori ovaj korak pravdaju činjenicom da zbog aktuelne epidemiološke situacije, nastale usled pojave virusa korona, takmičenje u kuvanju piva će se održati u malo drugačijem izdanju i stilu.

Za ovu 2020. godinu organizatori su osmislili mini verziju takmičenja, a i stilovi za prijavu su nešto drugačiji, te će se spravljati porter – stout, India pale ale i American pale ale piva.

Kraft pivo dostaviti do 19. decembra

Rok za slanje uzoraka je do 19. decembra, dok prijave za takmičenje traju do 07.novembra 2020. godine, odnosno do popune kapaciteta.

Prijave i kotizacije za takmičenje su besplatne, ali je broj za prijavu po stilu ograničen.

Nagrada za najbolje ocenjeno pivo je kuvanje u pivari 3bir, ali kako naglašavaju organizatori obezbeđene su i druge vredne nagrade za ostale učesnike i pobednike po stilovima.

Kraft pivo autentičan proizvod

Inače, 3Bir pivara, koja već godinama pomaže održavanje ovog takmičenja, osnovana je 2016. godine u Novom Sadu, a kako navode sabirajući se u zajednici u kojoj 1 i 1 čine 3, proizašla je ideja da se od prirodnih i najkvalitetnijih sastojaka pravi zanatsko pivo – kraft pivo, svako sa svojim karakterom, temperamentom i jedinstvenim ukusom.

– Sa željom da svim ljubiteljima dobrog ukusa pružimo maksimalan užitak i osećaj koji traje, ideja je pretvorena u delo. Spravljanje kraft je veština i umeće pravljenja autentičnog ukusa. Stečeno iskustvo i znanje je iskorišćeno za savršeni spoj pravljenja tradicionalnih i inovativnih recepata koja naša piva čine prepoznatljivim i jedinstvenim – navode iz ove pivare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1