TAKMIČENJE KUĆNIH PIVARA: Ko će napraviti najbolje kraft pivo

takmičenje kućnih pivara

Klub pivara Novog Sada i ove godine organizuje takmičenje u kuvanju kraft piva

Klub pivara iz Novog Sada i ove godine organizuje takmičenje u kuvanju piva, a ovo nadmetanje predviđeno je isključivo za male kućne pivare.

Pravo na takmičenje imaju svi kućni pivari, međutim ove godine broj mesta je ograničen. Organizatori ovaj korak pravdaju činjenicom da zbog aktuelne epidemiološke situacije, nastale usled pojave virusa korona, takmičenje u kuvanju piva će se održati u malo drugačijem izdanju i stilu.

Za ovu 2020. godinu organizatori su osmislili mini verziju takmičenja, a i stilovi za prijavu su nešto drugačiji, te će se spravljati porter – stout, India pale ale i American pale ale piva.

Kraft pivo dostaviti do 19. decembra

Rok za slanje uzoraka je do 19. decembra, dok prijave za takmičenje traju do 07.novembra 2020. godine, odnosno do popune kapaciteta.

Prijave i kotizacije za takmičenje su besplatne, ali je broj za prijavu po stilu ograničen.

Nagrada za najbolje ocenjeno pivo je kuvanje u pivari 3bir, ali kako naglašavaju organizatori obezbeđene su i druge vredne nagrade za ostale učesnike i pobednike po stilovima.

Kraft pivo autentičan proizvod

Inače, 3Bir pivara, koja već godinama pomaže održavanje ovog takmičenja, osnovana je 2016. godine u Novom Sadu, a kako navode sabirajući se u zajednici u kojoj 1 i 1 čine 3, proizašla je ideja da se od prirodnih i najkvalitetnijih sastojaka pravi zanatsko pivo – kraft pivo, svako sa svojim karakterom, temperamentom i jedinstvenim ukusom.

– Sa željom da svim ljubiteljima dobrog ukusa pružimo maksimalan užitak i osećaj koji traje, ideja je pretvorena u delo. Spravljanje kraft je veština i umeće pravljenja autentičnog ukusa. Stečeno iskustvo i znanje je iskorišćeno za savršeni spoj pravljenja tradicionalnih i inovativnih recepata koja naša piva čine prepoznatljivim i jedinstvenim – navode iz ove pivare.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Greške se dešavaju

Ovo su samo neke sitnice na koje bi svaki pivar trebao da obrati pažnju Proizvodnja piva je jedan dug i

Pivo i kamenje u bubregu

Evo još jednog benefita ako pijete pivo. Pored toga što pomaže oko kardiovasklularnih problema i što vas čini kreativnijim pivo

Restoran Kolarac

Restoran Kolarac otvoren je na Pozorišnom trgu u Beogradu 1870. godine. Tokom bombardovanja prestonice 1941. godine srušen je i restoran

Restoran Proleće

Restoran Proleće nalazi se pod upravom kompanije Varoš kapije. Ova kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija

PIVO – Kraft lager

Pivo kraft lager je masovno pivo zanatskih pivara. Bez obzira na trenutne probleme srpskog tržišta kraft piva, kraft lageri definitivno imaju ogroman potencijal.

PIVO – Pivara Gvint

Pivara Gvint veoma vodi računa o tome koliko će proizvedeno pivo sadržati hmelja, kvasca i slada.