EUROPEN BEER CHALLANGE 2020: Zlatna medalja za Gvint pšenično pivo

gvint pšenično

Beogradska pivara Gvint je na ovom prestižnom takmičenju osvojila zlatnu medalju za Gvint Pšenično

Na ovogodišnjem prestižnom evropskom takmičenju European Beer Challenge 2020., koje je održano u Londonu, pšenično pivo zanatske pivare Gvint iz Beograda, osvojilo je zlatnu medalju.

Učestvovalo je više stotina pivara iz celog sveta, sa više hiljada piva. Među njima bilo je i Gvint pšenično, jedno od šest vrsta piva, koje proizvodi ova srpska zanatska pivara.

Pivari Gvint ovo nije prvo takmičenje

Pivo se na takmičenje šalje anonimno, a jedan od uslova jeste da se flaše piva šalju bez etiketa i zatvarača. Inače, European Beer Challenge je jedno od retkih takmičenja na koje se pivo tako šalje i to uliva poverenje da će ocenjivanje biti regularno.

Pivari Gvint ovo nije prvo takmičenje, ali je prva zlatna medalja, te pivari iz ove pivare smatraju da će nagrada doprineti većoj prodaji i izvozu ovog proizvoda.

Gvint porodična zanatska pivara, koja se nalazi na Donjem Dorćolu i to u delu grada gde je zapravo  započeta moderna industrija piva u Beogradu. Ova pivara je specijalizovana za proizvodnju nefiltriranih i nepasterizovanih lagera.

Šansa za pivaru Gvint

U Gvintu se proizvode uglavnom lager piva i to po osnovnim tradicionalnim bavarskim i češkim recepturama, odnosno uticaju. U ovoj pivari naćićete svetlo lager pivo, tamno lager pivo i pšenično pivo, zatim crveno lager pivo ( Irish Red lager) i radler sa limunom.

Ovo takmičenje – European Beer Challenge daje šansu makro pivarama da se nadmeću sa najprepoznatljivijim brendovima na svetu. Ocenjuju ih vodeći evropski kupci piva i nude pivarima priliku da svoje kvalitetno pivo predstave na evropskoj sceni.

Osvajanje evropskih medalja i trofeja za pivski izazov pomaže pivarima da pojačaju prodaju i istaknu se na tržištu.

 

Izvor informacije nova.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1