PIVO I PANDEMIJA – Ispunili san i prave pivo

pivo i pandemija

Priznaju da su u početku poprilično bili neupućeni u posao, te su mislili da hmelj može da se kupi i u poljoprivrednim apotekama

Dok su se ljudi širom sveta tokom prošle godine uglavnom fokusirali na koronavirus, dvoje dugogodišnjih prijatelja iz Niša – Dunja Jovanović, farmaceutkinja i Mladen Simić, turizmolog iskoristili su ovu pandemiju na najbolji mogući način. Naime, ovi mladi entuzijasti i zaljubljenici u pivo ostvarili su svoj san, te su proizveli svoj penušavi napitak.

Pivo smislili na putovanju

Kako su rekli za portal Južne vesti na tu ideju su došli pre skoro pet godina, jer su tada shvatili da žele da jednog dana naprave sami svoje pivo. Oboje avanturisti i zaljubljenici u putovanja, isprobavali su različite stilove piva, ali zbog obaveza nisu uspeli da pokrenu celu priču sve do ove pandemije, jer su tada imali višak slobodnog vremena.

Priznaju, da su prilično bili neupućeni u posao te su mislili da hmelj može da se kupi i u poljoprivrednim apotekama. Možete misliti kako su nas ljudi posmatrali – kažu Dunja i Mladen.

Prve prave korake napravili su zahvaljujući ljudima iz Udruženja kućnih pivara Srbije, a u pomoć im je priskočio i komšija i tako je sve počelo.

Pivo nastalo guglanjem

Iako im je pandemija pomogla da ideju razrade i ostvare jedan od svojih snova, bilo im je teško da nabave svu opremu, jer se dobar deo nabavlja u inostranstvu. Kada su prevazišli početne probleme počeli su da pripremaju prvu, probnu turu.

Naišli su na mnoštvo  problema i nepredvidivih situacija, konsultovali su se sa zanatskim pivarima, guglali mnogo o procesu proizvodnje, ali su ga na kraju ipak napravili.

Iako priznaju da su bili skeptični kako će ispasti i plašili su se da će prvu turu piva prosuti, pivo im je uspelo i ponosno su nazdravili s njim.

Foto: Dunja-i-Mladen-foto-privatna-arhiva

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Slatka pivska rebarca sa renom

Sastojci: -3,5 kg svinjskih rebaraca -So -Biber -Dve flaše/limenke piva -Dve supene kašike meda -Ren Priprema: Zagrejte rernu na 160°C,

PIVO IZ VINČE

Tim sačinjen od naših arheologa iz Amerike, dokazao je da su Vinčanci još pre 7.000 godina proizvodili i pili pivo.

AKTUELNO: Online prodaja piva

Ovaj kanal prodaje traži infrastrukturu, određenja znanja i predznanja iz domena marketinga i trejd marketinga, ali i preko potrebnu logistiku

Tramvaj pub

Tramvaj je i idealno mesto za doručak u Beogradu, ali i za izlazak. Ima sve ono što jedan pab mora

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora