PIVO U SVETU – Oni najviše piju pivo

pivo u svetu

Pročitajte ko su rekorderi u ispijanju piva

Pivo je omiljeno blago – alkoholni napitak širom sveta, ali ipak negde se pije manje, a negde više. Saznajte u kojim državama se najčešće konzumira pivo. Pročitajte ko su rekorderi u ispijanju najomiljenijeg pića na svetu.

Pivo u Rusiji

Na petom mestu po ispijanju piva nalazi se Rusija, zemlja koja je mnogima sinonim za ispijanje svih alkoholnih pića, pa samim tim i piva. U Rusiji se godišnje popije 5,6 odsto svetske potrošnje piva, odnosno 8,45 milijardi litara.

Pivo u Brazilu

Brazil je jedina južnoamerička zemlja koja se našla na ovoj listi najvećih potrošača piva. Interesantno je da se statistike Brazila i Rusije u odnosu na potrošnju piva poklapaju, tako da i Brazilci takođe troše 5,6 odsto ukupne svetske potrošnje piva ili drugačije rečeno popiju 8,45 milijardi litara piva.

Pivo u Nemačkoj

Nemci su posebno poznati po tome da uživaju u ispijanju krigli piva, a u ovoj državi se prave i najbolja piva na svetu. Zato su uspeli da uđu među top 5 i to kao jedina evropska zemlja. U Nemačkoj se godišnje popije 9,55 milijardi litara piva, a to je 6,4 odsto svetske potrošnje piva.

Pivo u Americi

Drugi daleko najveći potrošač piva u svetu su Sjedinjene Američke Države, čije stanovništvo pije 15,9 odsto ukupne potrošnje piva. Kada se to preračuna u litre, može se reći da Amerikanci popiju famoznih 23,97 milijardi litara.

Pivo u Kini

Verovali ili ne, ali Kina je rekorder u potrošnji piva. Kinezi se obično ne povezuju sa pivom i najčešće nisu poznati kao strastveni ljubitelji piva, ali podaci dobijeni u ovom istraživanju govore nešto sasvim drugačije.

Jedino objašnjenje kako je moguće da Kina troši 19 posto ukupno proizvedenog piva na svetu, odnosno da Kinezi popiju neverovatne 28,64 milijarde litara piva godišnje, jeste to da se radi o najmnogoljudnijoj zemlji sveta, kojoj nije teško oboriti rekord u potrošnji bilo čega, pa i piva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1