PIVO U LIMENCI – Limenka sve traženija

pivo u limenci

Pivo u limenci je sve popularnije, a mi istražujemo zbog čega je limenka sve traženija

Svaki ljubitelj piva ima svog favorita kada je u pitanju njihovo omiljeno piće.

Ovaj osvežavajući alkoholni napitak poslednjih godina doživeo je procvat zahvaljujući kraft industriji, koja je na tržište lansirala pregršt novih stilova, aroma i ukusa.

Ovakav potez kraft pivara motivisao je i velike industrijske pivare da na tržište izbace nova piva u premium i super premium kategoriji i time odgovore nadolazećem kraft trendu. Zbog toga su potrošači često u dilemi kada treba da izaberu omiljeno, bilo da je reč o industrijskom ili kraft pivu.

Praksa je pokazala da u momentima dvoumljenja najčešće presudi ambalaža, jer prosečan potrošač obično smatra da se iza lepo upakovane ambalaže krije još bolji sadržaj.

Pivo u limenci najsvežije

Pivo do potrošača stiže u staklenim flašama, limenkama i PET ambalaži, a ako se naručuje u ugostiteljskim objektima u opciji  je i točeno.

Postoje pojedinci kojima je svejedno da li ga ispijaju iz flaše, limenke ili plastike, jer vode se onom starom – da je svako pivo ukusno.

Pivo u limenci sve interesantnije mlađim konzumentima piva

Ljubitelji piva, posebno mlađe generacije, sve češće se okreću kupovini piva u limenkama.

Ona je izbor miliona potrošača, kako u Srbiji, tako i širom sveta.

Limenka je ambalaža koja pića i napitke apsolutno štiti od svih spoljnih uticaja, nesalomiva je, a lako ju je i ohladiti. One čuvaju originalni ukus i savršeno su bezbedne. Limenke za piće uvek imaju unutrašnji zaštitni sloj i zahvaljujući njemu imaju dug rok trajanja, mnogo duži od bilo koje druge vrste prehrambene ambalaže.

On takođe obezbeđuje dug rok trajanja na sobnoj temperaturi i tako omogućava da hrana i piće ostanu bezbedni, stabilni, ukusni i hranljivi.

Osim ovih benefita za potrošača, limenka je i potpuno ekološki proizvod, napravljen od jednog materijala, koji se može beskonačno reciklirati bez gubitka kvaliteta. Limenka je pakovanje za piće koje se najviše reciklira na svetu.

Pivo u limenci se brže hladi

Upotreba limenki je sve masovnija i prilikom pakovanja kraft piva.

Limenke blokiraju UV zrake i time čuvaju aromu i ukus  piva. Pivo u limenci se brže hladi i zato je danas zvuk otvaranja limenke postao sinonim za početak dobre zabave.

Ova ambalaža je sve češći izbor i industrijskih pivara  i zbog kreativnih grafičkih rešenja koje je moguće plasirati na limenku.  Limenke su u industriji piva prepoznate i kao kanal putem kog se predstavljaju kreativni koncepti i poruke, a podjednako dobro se recikliraju.

Pivo u limenci ima burnu istoriju

Limenke su nastale iz rivalstva, za vreme rata između Engleza i Francuza.

Francuska vojska je uspevala da sačuva svežinu namirnica i time motivisala engleskog kralja Džordža III da nađe način da učini isto. Njegovi ljudi su uspeli u tome.

Piter Durant je 1810. godine napravio prvu limenku izrađenu od gvožđa i presvučenu tankim slojem kalaja. Samo tri godine kasnije počela je sa radom i prva fabrika konzervi. Sredinom 20. veka čelične limenke za pivo postaju trend. Ova ambalaža je, međutim, donosila i ukus metala te je pronađeno drugo rešenje.

Počela je  proizvodnja limenki od legure aluminijuma.

Proizvela ih je kompanija Adolph Coors 1958. godine, da bi pet godina kasnije izbacila hit limenke za pivo, čije konture kasnije preuzimaju sve ostale firme za proizvodnju pića.

Pivo u limenci je lako za čuvanje

Od momenta kad su se pojavile, pa sve do danas, težina aluminijumskih limenki smanjena je za 65 odsto. Sve ovo izazvalo je i manju potrošnju goriva, kao i smanjenje izduvnih gasova prilikom transporta. Zato se pivo u limenkama brže i lakše transportuje, a prednost je i u tome što su one nesalomive i vrlo su lake za držanje i čuvanje.

Pivo u limenci za plažu

Limenke piva mogu da se nose uvek i svuda. Pogodne su za plažu, piknik, žurku ili putovanje, a možete ih poneti i u šetnju. Konzumiranje piva iz limenke predstavlja  odraz životnog stila, obrazovanja i svesti ljudi, jer se i njihovom kasnijom reciklažom planeta štiti od otpada i zagađenja. Limenka je napravljena od jednog materijala te je moguće reciklirati je neograničen broj puta, a iskoristljivost recikliranog materijala je gotovo 100 odsto.

Nova limenka sa pivom može se naći na policama za samo 60 dana od trenutka njenog predavanja na reciklažu.

Limenke su zbog svoje neograničene mogućnosti recikliranja pravo rešenje da sačuvate prirodu koja nas okružuje, ali i da uživate u ispijanju ukusnog i svežeg piva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1