PIVO U LIMENCI – Limenka sve traženija

pivo u limenci

Pivo u limenci je sve popularnije, a mi istražujemo zbog čega je limenka sve traženija

Svaki ljubitelj piva ima svog favorita kada je u pitanju njihovo omiljeno piće.

Ovaj osvežavajući alkoholni napitak poslednjih godina doživeo je procvat zahvaljujući kraft industriji, koja je na tržište lansirala pregršt novih stilova, aroma i ukusa.

Ovakav potez kraft pivara motivisao je i velike industrijske pivare da na tržište izbace nova piva u premium i super premium kategoriji i time odgovore nadolazećem kraft trendu. Zbog toga su potrošači često u dilemi kada treba da izaberu omiljeno, bilo da je reč o industrijskom ili kraft pivu.

Praksa je pokazala da u momentima dvoumljenja najčešće presudi ambalaža, jer prosečan potrošač obično smatra da se iza lepo upakovane ambalaže krije još bolji sadržaj.

Pivo u limenci najsvežije

Pivo do potrošača stiže u staklenim flašama, limenkama i PET ambalaži, a ako se naručuje u ugostiteljskim objektima u opciji  je i točeno.

Postoje pojedinci kojima je svejedno da li ga ispijaju iz flaše, limenke ili plastike, jer vode se onom starom – da je svako pivo ukusno.

Pivo u limenci sve interesantnije mlađim konzumentima piva

Ljubitelji piva, posebno mlađe generacije, sve češće se okreću kupovini piva u limenkama.

Ona je izbor miliona potrošača, kako u Srbiji, tako i širom sveta.

Limenka je ambalaža koja pića i napitke apsolutno štiti od svih spoljnih uticaja, nesalomiva je, a lako ju je i ohladiti. One čuvaju originalni ukus i savršeno su bezbedne. Limenke za piće uvek imaju unutrašnji zaštitni sloj i zahvaljujući njemu imaju dug rok trajanja, mnogo duži od bilo koje druge vrste prehrambene ambalaže.

On takođe obezbeđuje dug rok trajanja na sobnoj temperaturi i tako omogućava da hrana i piće ostanu bezbedni, stabilni, ukusni i hranljivi.

Osim ovih benefita za potrošača, limenka je i potpuno ekološki proizvod, napravljen od jednog materijala, koji se može beskonačno reciklirati bez gubitka kvaliteta. Limenka je pakovanje za piće koje se najviše reciklira na svetu.

Pivo u limenci se brže hladi

Upotreba limenki je sve masovnija i prilikom pakovanja kraft piva.

Limenke blokiraju UV zrake i time čuvaju aromu i ukus  piva. Pivo u limenci se brže hladi i zato je danas zvuk otvaranja limenke postao sinonim za početak dobre zabave.

Ova ambalaža je sve češći izbor i industrijskih pivara  i zbog kreativnih grafičkih rešenja koje je moguće plasirati na limenku.  Limenke su u industriji piva prepoznate i kao kanal putem kog se predstavljaju kreativni koncepti i poruke, a podjednako dobro se recikliraju.

Pivo u limenci ima burnu istoriju

Limenke su nastale iz rivalstva, za vreme rata između Engleza i Francuza.

Francuska vojska je uspevala da sačuva svežinu namirnica i time motivisala engleskog kralja Džordža III da nađe način da učini isto. Njegovi ljudi su uspeli u tome.

Piter Durant je 1810. godine napravio prvu limenku izrađenu od gvožđa i presvučenu tankim slojem kalaja. Samo tri godine kasnije počela je sa radom i prva fabrika konzervi. Sredinom 20. veka čelične limenke za pivo postaju trend. Ova ambalaža je, međutim, donosila i ukus metala te je pronađeno drugo rešenje.

Počela je  proizvodnja limenki od legure aluminijuma.

Proizvela ih je kompanija Adolph Coors 1958. godine, da bi pet godina kasnije izbacila hit limenke za pivo, čije konture kasnije preuzimaju sve ostale firme za proizvodnju pića.

Pivo u limenci je lako za čuvanje

Od momenta kad su se pojavile, pa sve do danas, težina aluminijumskih limenki smanjena je za 65 odsto. Sve ovo izazvalo je i manju potrošnju goriva, kao i smanjenje izduvnih gasova prilikom transporta. Zato se pivo u limenkama brže i lakše transportuje, a prednost je i u tome što su one nesalomive i vrlo su lake za držanje i čuvanje.

Pivo u limenci za plažu

Limenke piva mogu da se nose uvek i svuda. Pogodne su za plažu, piknik, žurku ili putovanje, a možete ih poneti i u šetnju. Konzumiranje piva iz limenke predstavlja  odraz životnog stila, obrazovanja i svesti ljudi, jer se i njihovom kasnijom reciklažom planeta štiti od otpada i zagađenja. Limenka je napravljena od jednog materijala te je moguće reciklirati je neograničen broj puta, a iskoristljivost recikliranog materijala je gotovo 100 odsto.

Nova limenka sa pivom može se naći na policama za samo 60 dana od trenutka njenog predavanja na reciklažu.

Limenke su zbog svoje neograničene mogućnosti recikliranja pravo rešenje da sačuvate prirodu koja nas okružuje, ali i da uživate u ispijanju ukusnog i svežeg piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko

Restoran Žar Mance

U restoranu Žar Mance, koji se nalazi u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, očekuju vas tradicionalna srpska jela pripremljena na

Restoran Plato

Restoran Plato nalazi se na platou Filozofskog fakulteta, u samom srcu Beograda. Kuhinja je internacionalna sa sofisticiranim i neobičnim ukusima,

Krštenje u pivu

Danas nema onih koji piju pivo na slamčicu, ali slamčice su izmišljene upravo zbog piva. Kako bi filtrirali pivo, koje

KRAFT PIVO: Zamena za probiotike

Nova istraživanja ukazuju da određena kraft piva poseduju probiotičke bakterije koje pomažu pri održavanju zdravog digestivnog sistema.

The Camelot pivnica

Ugostiteljstvom su počeli da se bave u decembru 1999. godine otvaranjem jednog od najpoznatijih novosadskih klubova „Ritmo Latino“ i ovaj

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora

Restoran Poco Loco

Restoran Poco Loco je restoran internacionalne kuhinje, koji se nalazi u samom centru Pančeva.

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva.