ODRŽAN Super can fest

Super can fest

Više od 3000 ljudi posetilo je Super Can Fest i tokom dva dana uživalo u kraft pivima iz 24 pivare i 12 različitih država Evrope. Popilo se više od 7000 limenki piva, a sva iskorišćena ambalaža će, kao i uvek biti reciklirana

Tokom dva dana trajanja manifestacije, koju su podržale Opština Čukarica i  kompanija Ball Packaging, posetioci su imali priliku da probaju 105 različitih vrsta piva proizvedenih širom Evrope i upakovanih isključivo u limenke.

Festival na kom se pivo služi u limenkama

Super Can Fest je jedinstven Festival, ne samo u Srbiji, već u čitavom svetu, a sve zbog činjenice da se sva ovde prisutna i uvezena kraft piva služe isključivo u limenkama. Od samog starta, kada smo 2019. godine prvi put organizovali Festival, glavna ideja bila nam je da ljude edukujemo u smeru koji dokazuje da je limenka najbolji ambalažni materijal za vrhunsko kraft pivo – kako zbog činjenice da najbolje čuva kvalitet ovih nefiltriranih i nepasterizovanih piva, preko logistike, pa sve do ekologije, kao discipline koja nam je svima na planeti Zemlji od egzistencijalnog značaja – ističe Vladimir Stojković, organizator Super Can Festivala i suosnivač Dogma Brewery.

Kompanija Ball Packaging podržala Festival

Ovo jedinstveno pivsko druženje, na kome ljubitelji piva mogu da probaju kraft piva koja nisu prisutna na našem tržištu, podržala je kompanija Ball Packaging. Tokom dva dana trajanja manifestacije u okviru svoje kampanje „Svaka limenka se računa“, kompanija Ball Packaging je zajedno sa organizatorom, sprovela sakupljanje iskorišćenih limenki u cilju dalje reciklaže. Ovom kampanjom Ball Packaging skreće pažnju na značaj očuvanja životne sredine i edukuje javnost o tome da je aluminijumska limenka 100% reciklabilna. Sva novčana sredstva sakupljena od reciklaže biće donirana Crvenom Krstu Opštine Čukarica.

can fest

Aluminijumska limenka 100% reciklabilna

Aluminijumske limenke su ubedljivo najbolja ambalaža za pivo. To potvrđuje i novi svetski trend među  kraft pivarama koje sve više biraju ovu vrstu pakovanja. Limenke garantuju svežinu, ne propuštaju kiseonik, svetlost, niti UV zračenje, najbrže se hlade, a lake su i za transport. Neophodno je istaći da aluminijumske limenke mogu neograničen broj puta da se recikliraju. Svest o tome da je neophodno smanjiti otpad predstavlja izuzetno bitan faktor prilikom izbora ambalaže danas – kako među proizvođačima, tako i među potrošačima, zaključio je Jovan Jovanović, menadžer prodaje u kompaniji Ball Packaging.

Limenka postala trend u kraft industriji

Tokom 2 dana trajanja Festivala proizvođači kraft piva, kao i posetioci imali su priliku da uživaju u novim vrstama piva, ali i da saznaju zašto je aluminijumska limenka postala svetski trend kada je reč o pakovanju kraft piva. O svim prednostima piva u limenci prisutni su imali priliku da se uvere tokom konzumacije, kao i za vreme organizovanih predavanja tokom „Can Fans Talks“-a. Pored svega, mogli su da uživaju i u muzičkom programu lokalnih bendova, koji su svojim bluz, džez i surf zvukom dodatno začinili pravu festivalsku atmosferu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1