RADUJTE SE PIVOPIJE: Nakon ovog teksta umesto vode pićete pivo

Problemi fizičke i psihičke prirode, a koji su nas zadesili u izolaciji, mogu se rešiti jednostavno i uz samo jednu čašu piva

Zbog vanrednog stanja koje je uvedeno, usled pojave virusa korona, građani se svakodnevno suočavaju sa zabranom kretanja. Radnim danima ona su kraća, dok vikendom niko ne može da promoli nos na ulicu i do 60 sati, što mnogima zadaje nevolje kako fizičke, tako i psihičke prirode.

Ipak, imamo dobru vest, a posebno za osobe koje vole pivo, jer ono će vam pomoći da ovu samoizolaciju pregrmite bez problema.

Poboljšava probavu

Zbog slabijeg kretanja, mnogi se ovih dana suočavaju sa opsipacijom creva (zatvor), što priznaćete ni malo nije prijatna stvar. Ipak, dobra vest je da ovo možete da pobedite uz pivo.

Krigla piva sadrži od 10 do 30 odsto dnevne potrebe za vlaknima, te jača apetit i podstiče probavu kod starijih osoba.

Umereno i svakodnevno konzumiranje piva sprečiće  rast bakterija koje su odgovorne za čir na želucu, dok hmelj probavu čini efikasnijom.

Umor

Ukoliko ste stalno umorni i pri tome ste i razdražljivi,ne pripisujte odmah samoizolaciji. Najverovatnije patite od prolećnog umora, koji se povezuje i s manjkom gvožđa u krvi. Kao što je poznato, gvožđe se teško apsorbuje iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine.

Radosna vest je da je tamno pivo odličan izvor upravo tog minerala. Takođe, učinak alkohola će pozitivno rešiti i probleme s nesanicom.

Hidrira nakon vežbanja

Nakon vežbanja u stanu, zaboravite na sve energetska pića, te posle dobrog treninga popijte čašu piva. Španski istraživači  dokazali su da pivo ima bolji hidratizujući efekat na telo od  vode, posebno kada telo dosegne više temperature što je slučaj kod rekreativaca i profesionalnih sportista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1