ZANIMLJIVE IDEJE: Evo šta sve možete sa pivom i jajima

Ukoliko volite da eksperimentišete i da probate nove ukuse imamo nešto vrlo interesantno za vas, a što možete da isprobate tokom predstojećih praznika

U skladu sa predstojećim praznicima jaja će ovih dana biti veoma aktuelna namirnica kod većine građana.

Domaćice će danas da farbaju jaja, jer je Veliki petak, a vi krišom možete da im maznete dva komada kako biste spravili koktel.

Uostalom svi smo u samoizolaciji i zato mogu da nam padnu čudne stvari na pamet, a kada je reč o pivu i muškarcima naučno je dokazano da mašta može svašta.

Ukoliko volite da eksperimentišete i da probate nove ukuse, a da je naravno podloga pivo, imamo nešto vrlo interesantno za vas.

Ovo je recept sa pivom i jajima. Naravno svežim. Dakle reč je o koktelu.

Sastojci:

2 jaja

50 grama šećera

flaša vašeg omiljenog piva

Priprema:

Sve sastojke mešajte mikserom (uključi u drugu brzinu) oko dva minuta. Dobro ohladite i poslužite.

Probajte ga, pa javite kako vam se sviđa.

Jaja mogu da imaju i drugu svrhu, a niste ni svesni koliko su korisna. Naime, pivopije će sigurno ovih prazničnih dana popiti i koju flašu više, a zbog toga vrlo je moguće da će biti mamurni. Otkrićemo vam jednu tajnu – od mamurluka možete brže da se oporavite ukoliko doručkujete jaja i avokado.

Jaja su bogata proteinima koji sadrže cistein, aminokiselinu koja razgrađuje toksične nusprodukte nastale iz alkohola, dok je avokado bogat vitaminom B6, koji smanjuje mišićnu slabost i razdražljivost. Popijte i šolju do dve čaja, što će pomoći da se organizam rehidrira.

Nakon farbanja jaja, red je da se malo i opustite. Želimo vam lepe predstojeće praznike i vidimo se na pivu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci: -1 velika kašika soli -1 mala kašika šećera -1 mala kašika luka u prahu -1 mala kašika belog

Jako pivo - Utopija

Jako pivo – Utopija

Pivo koje je bilo toliko „snažno“ da je zabranjeno širom Amerike vraća se na tržište na svoj deseti rođendan. Opisano,

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju