PIVO I ZDRAVLJE: Znaci koji ukazuju na preteranu konzumaciju piva

Mnogi ignorišu sitne detalje koje nam šalje organizam, a koji nas upozoravaju da preterujemo sa unosom piva

Provod sa prijateljima uvek se čini boljim nakon popijenih nekoliko piva. Alkohol iz piva deluje kao socijalni lubrikant, te olakšava komunikaciju sa drugim ljudima. Ovo sve zvuči bezazleno dok sićušni problemi ne započnu da ugoržavaju vaše zdravlje. Uzrok za njih ne mora nužno biti pivo, ali ono je sigurno pripomoglo da se ti problemi ispolje. Na početku  oni većini ljudi deluju bezazleno, ali uz učestalo ignorisanje ti sitni problemi mogu prerasti u mnogo veće nevolje. Iz tog razloga danas smo odlučili da vas upozorimo na najčešće indikatore preterane konzumacije piva.

Misaone blokade

Ako konzumirate pivo, a primećujete da vam koncentracija na poslu, tokom učenja ili neke druge aktivnosti, blago opada možda je vreme da malo smanjite unos alkohola. Ukoliko vam se javlja ovaj ili sličan problem posle čak i male količine alkohola to je onda najverovatnije znak da vaše telo netoleriše alkohol. Uz dugotrajno ignorisanje ovog problema on ume prerasti u sve duže i češće mentalne blokade koje će vam onemogućiti adekvatan nivo koncentracije.

Umor

Iako ne deluje tako, alkohol negativno utiče na naš san i oporavak. On sprečava odvijanje određenih faza sna, te na taj način remeti naš oporavak i kvalitet sna. Iz tog razloga je bitno da praktikujete konzumaciju piva tokom dana, a izbegavate nekoliko sati pre spavanja.

Nadutost

Ako nakon čaše ili dve piva osećate nadutost ili inflamaciju creva verovatno je to znak da vaši organi za varenje ne podnose pivo na pravi način. Stoga je možda najbolje da izbegavate čestu konzumaciju ovog pića, te da se posavetujete sa lekarom oko rešenja ovog problema.

Anksioznost

Alkohol je droga. Zbog te činjenice mnogi koji često i neumereno konzumiraju alkoholna pića, a samim tim i pivo, umeju da se neretko osećaju neprijatno ili depresivno. Ako se ovaj problem ne reši na vreme, on može prerasti u akutni slučaj koji se teško rešava. Zato vam savetujemo da se pridržavate pravila odgovorne konzumacije, odnosno da pijete jedno do dva piva tokom dana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1