VEČITA DILEMA: Da li mešanje piva prouzrokuje mamurluk

Odgovori na ovo pitanje su često oprečni i podrazumevaju više faktora

Postoji dve grupe ljubitelja piva – oni koji vole da mešaju stilove piva i oni koji uživaju isključivo u jednom stilu. Ako je verovati statistikama, prva grupa je mnogo manja iz prostog razloga, jer većinu konzumenata plaši ideje mešanja piva. A mešanje piva ih plaši baš zbog toga jer veruju da ovaj vid konzumacije vodi ka sigurnom mamurluku. Međutim nije sve crno – belo. Odgovori su često kontradiktorni, odnosno istina je da samokontrola u pijenju piva ima veliki uticaj na ovaj fenomen.

Ukoliko prvo konzumirate piva lakših stilova vaš organizam će se navići na nizak procenat alkohola, te ukoliko ga nakon toga „šokirate“ sa stilovima koji imaju veliki procenat alkohola, telo neće uspeti da apsorbuje i na vreme preradi veću količinu alkohola na adekvatan način. Zbog ovoga efekta osećateće se kao da popijena piva nemaju uticaj na vas, te ćete popiti još nekoliko piva. Upravo na ovaj način vaš organizam će fiziološki biti iznenađen, a vi nećete shvatiti da ste uneli preveliku količinu piva. Nakon toga slede muke, povraćanje i ostali znaci preterane konzumacije, a ukoliko niste uneli dovoljnu količinu vode, sutra vas čeka neverovatan mamurluk.

Međutim ovo se može izbeći na lak način. Uslov je da se prvo opredelite za pijenje piva sa većim procentom alkohola i vaše telo će se aklimatizovati na veću količinu alkohola. Nakon ovoga, brže ćete osetiti dejstvo alkohola, te ćete moći bolje da procenite da li ste raspoloženi za još jedno pivo ili ne. Vrlo bitno je navesti da naše telo nije savršena mašina. Upravo iz tog razloga važno je da budete pametni i da tokom uživanja u pivu sami procenite kada je dosta, kako sutradan ne bi došlo do mamurluka.

Za kraj bi naveli da i ako ste se odlučili za mešanje stilova piva, redosled konzumacije stilova igra presudnu ulogu kada se radi o mamurluku. Takođe, bitno je da konzumirate adekvatnu količinu tečnosti kako bi sprečili sutradašnji mamurluk. Uvek imajte na umu da morate odrediti sebi granicu kako ne bi došlo do bespotrebnog preterivanja i naknadnih zdravstvenih tegoba.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

g pub novi sad

RESTORAN G Pub

Restoran G Pub je poznati novosadski pab, koji važi za mesto okupljanja starijih generacija, ali i rokera i motorista.

Villa Maska

Kada poželite da se osetite prijatno i lepo u  nekom novom nesvakidašnjem prostoru, ne morate baš uvek da otputujete daleko

Kafe restoran Loft

Ideja Lofta je od samog početka bila jasna – postaviti takav koncept u Novom Sadu koji će obuhvatati odličan proizvod,

lowenbrau pivo

PIVO Löwenbräu

Pivo Löwenbräu prepoznatljivo je po zlatnom lavu na plavoj pozadini, što je ujedno i zaštitni znak jedne od najstarijih pivara na svetu.

Trattoria pizzeria Amici

Trattoria pizzeria Amici, nalazi se u Beogradu, ušuškana u Karađorđevom parku i predstavlja pravo mesto za ljubitelje italijanske hrane. Veliki

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata