KVALITETNA PIVA: Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine

Ako ste novi u pivskom svetu, te vas interesuju piva višeg ranga, ovi detalji će vam pomoći da ne pogrešite

Svet piva je vrlo raznolik i u njemu se mogu pronaći različita stilovi i podstilovi, a čije se cene kreću u velikom rasponu. Od onih jeftinih, koje iskusne pivopije često pogrdno nazivaju, pa sve do izuzetno skupih etiketa kraft ili premium piva. Cene ovih piva znaju da budu i do 10 puta veće u poređenju sa industrijskim pivima. Ovo je svakako dobra karakteristika pivske industrije, jer se ovim načinom poslovanja pokrivaju sve grupe proizvoda, a koje odgovaraju različitim tipovima potrošača. Međutim, u stvarnom svetu mnogi proizvođači stavljaju prevelike cene na svoja piva. U većini slučajeva edukovane i iskusne pivopije ne nasedaju na ove greške, te se drže isključivo proverenih proizvoda, dok novi konzumenti umeju često da kupe piva sa nerealno visokim cenama. Upravo iz tog razloga, danas smo odlučili da pomognemo novim konzumentima piva, te da im pomognemo u odabiru premium i kraft piva.

Kada govorimo o kraft pivima, stvari i nisu baš komplikovane. Njihov cenovni rang i kvalitet su uglavnom u finom balansu. Kod kraft piva se najčešće javlja problem kvaliteta u ugostiteljskim objektima, jer često se dešava da kraft piva iz pivare izađu bez greške, a da su u kafićima i restoranima ova piva sa greškama. Do ovog dolazi zbog lošeg transporta i skladištenja kraft piva. Ova piva se najčešće ne pasterizuju i sklona su kvarenju. To praktično znači da se moraju piti u proverenim lokalima.

Kada je reč o premium pivima, to je situacija malo drugačija. Svi dobro znamo da se uspešan brend lako prodaje, bilo da je cena niska ili visoka. Stoga bitno je da se pazite ako ste se odlučili da uživate u premium pivima. U ovom slučaju recenzije na internetu su vam najbolji prijatelj. Putem recenzija lako možete da zaključite šta je dobro, a šta ne. Naš savet je da svaki put pre probanja novog piva pročitate neku recenziju, te na taj način sprečite mogućnost greške. Kada je reč o premium pivima, ovde i cena igra bitnu ulogu i ona je najčešće najbolji pokazatelj kvaliteta, ukoliko govorimo o premium pivima poznatih pivskih grupacija. Preporučili bi vam da ukoliko želite da uživate u premium pivima, vaša odluka budu na proverenim premium pivima iz velikih industrijskih pivara, a kod kojih se greške ne dešavaju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1