PIVO I ZDRAVLJE: Mogu li pivo i vitka linija zajedno

Postoje određeni tipovi piva, koji su vrlo poželjni kod dijetalnog načina ishraneVećina pivopija vodi računa o sebi i o svom zdravlju. Neki se bave sportom, neki prosto uživaju u dugim šetnjama, dok se neki više fokusiraju na pravilnu ishranu, a menje na fizičke aktivnosti. Ko ne praktikuje fizičku aktivnost, neminovno u jednom momentu mora na dijetu. Često se misli da kada počnemo sa dijetom, obavezno moramo da prekinemo sa pivom. Ali uz pomoć savremene tehnologije i malo znanja vezanog za različite vrste piva, i ovaj problem se može lako rešiti. Postoje tri vrste piva koja se mogu ukombinovati u dijetu, te su vrlo poželjni tokom smanjenog unosa hrane.

Light piva

Ovu vrstu piva malo teže je ukombinovati u uspešnu dijetu. Osnovni problem je to što svaki proizvođač poseduje svoju definiciju pojma light piva. Ponekad to pivo može da poseduje manje alkohola, dok u nekim slučajevima manje kalorija. Naravno postoje i slučajevi gde light piva poseduju i manje alkohola i manje kalorija. Ovo sve ume biti previše konfuzno, pogotovo kada se uzme u obzir niz proizvođača koji nude ovu vrstu piva. Ako se ipak opredelite za light piva obratite pažnju na kalorijsku tablicu koja se nalazi na ambalaži, te pomoću nje odlučite da li se to pivo uklapa u vašu dijetu.

Low carb piva

Low carb piva su verovatno najbolja opcija kada je reč o pijenju piva tokom dijete. Ova piva u sebi sadrže minimum ugljenih hidrata, uz istu količinu alkohola kao i standardna piva. Upravo zbog toga, ako želite da uživate u alkoholu, a ujedno želite da pripazite na svoju liniju, low carb piva su vam najbolji izbor.

Bezalkoholna piva

Bezalkoholna piva sadrže istu količinu kalorija kao i standardna piva, s tim što sadrže jako nizak procenat alkohola ili ga uopšte ne sadrže. Interesantno je istaći da su ova piva odličan izbor za konzumente koji imaju problema sa unosom alkohola, ali nisu toliko pogodna za dijete zbog količine kalorija koje sadrže.

Za kraj bi naveli da ukoliko  želite da imate dobru liniju, a ujedno ne želite da se odreknete piva, postoji rešenje – low carb piva su najbolji izbor u ovom slučaju i piva kojima treba da se okrenete.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1