PIVO: 4 razloga zašto piti pivo svaki dan

Umerena konzumacija piva blagotvorno utiče na naš organizam

Nakon napornog dana svako od nas traži način kako da se opusti. Veliki broj ljudi to opuštanje pronalazi u pivu.  Međutim, treba imati na umu da pivo sadrži alkohol i da treba biti obazriv prilikom pijenja piva. Mali procenat alkohola nije štetan i ako odgovorno konzumirate pivo, možete imati samo benefite za svoje zdravlje. Baš iz tog razloga ćemo vam danas navesti nekoliko dobrih stvari, a koje pivo čini našem organizmu.

Čini nas srećnijim

Pozitivna dejstva alkohola se mogu osetiti isključivo kada se on primenjuje u niskim dozama. Tada skoro da ni nema nuspojava. Mala doza alkohola, odnosno pivo ili dva tokom dana, će nas učiniti srećnijima i smanjiće nivo kortizola u našem telu.

Povećanje samopouzdanja

Nedavna studija je pokazala da ljudi koji svakodnevno konzumiraju pivo poseduju značajano veći nivo samopouzdanja. Ne treba da se oslonite na alkohol kako bi rešili svoje mentalne poteškoće, ali pivo, u ovom slučaju, nam može značajno olakšati samopouzdanje.

Čini naš mozak zdravijim

Uticaj alkohola negativno utiče na čovekove kognitivne funkcije, pogotovo dok konzumiramo veće količine piva. Ali nedavna studija je pokazala kako umerena konzumacija piva ume značajno da umanji rizik od Alchajmerove bolesti i demencije.

Poseduje antioksidanse

Poput vina i pivo poseduje antioksidanse koji pomažu u borbi protiv raka. Oni potiču iz hmelja koji se koristi u proizvodnji piva. Ime im je flovanoidi, a reč je o vrsti antioksidansa za koju se zna da sa sobom nose mnoge benefite.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Blagodeti hmelja

Češka je smatrana za jednu od zemalja u kojoj pivo nije samo piće, nego i deo kulture. Tokom srednjeg veka

Restoran Druga priča

Restoran Druga priča nalazi se na reci Dunav, na samom Zemunskom keju, između restorana Žabar i Keops. Okružen zelenilom i

Pivo i kamenje u bubregu

Evo još jednog benefita ako pijete pivo. Pored toga što pomaže oko kardiovasklularnih problema i što vas čini kreativnijim pivo

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju