VAŠE ZDRAVLJE: Hipertenzija i pivo

Da li je pametno piti pivo ako imate povišen krvni pritisak

Pored mnogo benefita za ljudsku civilizaciju, savremeno doba je sa sobom donelo niz bolesti koje su bile skoro nepoznate u prošlosti. Zbog brze hrane, manjka fizičke aktivnosti, te praktičnog, ali neprirodnog načina savremenog života, bolesti poput diabetesa, raka i srčanih oboljenja, postale su učestale. Sigurno je da svako od nas poznaje nekoga ko pati od nekih problema, a koji su prouzrokovani zbog nezdravog načina života.

Ako zapostavite svoje telo na tri do četiri godine, bilo da je to zbog porodice, posla ili fakulteta, vaše šanse da se razbolite od  bolesti savremenog društva su drastično veće. Stoga su umerena ishrana, kao i svakodnevna fizička aktivnost, ključni kako bi izbegli probleme u budućnosti.

Ali, za sve one koji već imaju problema sa visokim krvnim pritiskom, danas smo odlučili da istražimo da li je pametno piti pivo, ako vas muči ovaj problem.

Prevelika konzumacija alkohola zna podići krvni pritisak do vrlo visokog nivoa. Unošenjem više od tri piva zaredom, privremeno povećava vaš krvni pritisak, ali redovno opijanje vas može dovesti do dugoročnih problema. Iz tog razloga bitno je da budete odgovorni, te da ne preterujete sa unosom alkohola.

Nesavesni konzumenti, koji imaju želju da smanje krvni pritisak, bi trebali polako smanjivati količinu unetog alkohola tokom sedam dana. U slučaju da nesavesni konzumenti iznenada prestanu sa unosom alkohola javlja se veliki rizik od razvoja jako visokog krvnog pritiska.

Ako imate visok krvni pritisak, izbegavajte pivo ili, ako baš morate, pijte samo umereno. Pod umerenom konzumacijom se obično smatra:

– Dva piva dnevno za muškarce mlađe od 65 godina

– Jedno pivo dnevno za muškarce starije od 65 godina

– Jedno pivo dnevno za žene nezavisno od toga koliko godina imaju

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Najjače nemačko pivo

Kada je 2011. godine prvi, ali i jedini, put pušteno na tržište – Schorschbock 57 je bilo najjače pivo na

Organizam proizvodi pivo

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

pivo i duvanski dim

DUVANSKI DIM I PIVO Za i protiv

Mnogi su stava da su duvanski dim i pivo kao stvoreni jedno za drugo, ali mnogo je onih koji će reći baš suprotno. Činjenica je da su cigareta i pivo povezani, a ovo su stavovi za i protiv.

Konoba kod Goce i Renata

Konoba kod Goce i Renata, nalazi se levoj beogradskoj obali Dunava, tik ispod Pančevačkog mosta. Pređite most, pođite pančevačkim putem,

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju