ERDINGER – NAJPOPULARNIJE PŠENIČNO PIVO U SVETU

Kompanija Carlsberg Srbija lansirala je 2011. godine brend Erdinger na srpsko tržište. Erdingera se dobija tradicionalnom fermentacijom u boci, koju koristi malo pivara u svetu. Ovaj metod fermentacije sličan je fermentaciji koja se koristi u proizvodnji šampanjca. Erdinger je jedinstveno svetlo pšenično pivo, koje pored ječmenog sadrži i više od 50% pšeničnog slada. Ne sadrži konzervanse i aditive, nije pasterizovano i puni se u skladu sa bavarskim zakonom o čistoći iz 1516. godine. Naziv Erdinger dobio je po mestu proizvodnje, nemačkom gradiću Erdingu, u blizini Minhena. Na našem tržištu Erdinger možete kupiti u nepovratnoj staklenoj ambalaži od 0.5l, limenci od 0.5l, a u ponudi je i točeno pivo.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Papa Joe

Priča restorana Papa Joe počela je sada već davne 1989. godine u Beogradu. Zahvaljujući kvalitetnoj usluzi, ovaj restoran je stekao

Restoran Voulez – Vous

Smešten na beogradskom Neimaru, odmah ispod parka, restoran Voulez-Vous na prvi pogled osvaja otvorenim prostorom u kome bašta i unutrašnji

Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije

Pivara Salto u novom izdanju

Pivara Salto je jedna od najstarijih domaćih craft pivara, počela je sa radom 2013. godine. Počeci su bili skromni, proizvodili