KAKO TOČITI ERDINGER PIVO

Za točenje Erdingera preporučuje se klasičan metod točenja piva u jedinstvenoj Erdinger čaši. Potrebno je isprati čašu hladnom vodom, zatim je držati pod uglom od 45° i naglo točiti pivo. Kada se napuni oko 80% čaše, postepeno ispraviti čašu u vertikalan položaj. Nakon toga je potrebno lagano zavrteti bocu kako bi se preostalo pivo pomešalo sa kvascem sa dna boce. Potom dovršiti sipanje, a kvasac će se raširiti po celoj čaši. 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.