Belgijanci su naročito ponosni na svoju pivsku tradiciju, čija istorija datira do početka 11. veka, a diče se i jedinstvenim pivom Lambic. Lambic je pšenično pivo, odlikuje se mirnoćom, nema puno ugljen dioksida, a ukusom podseća na šeri i na trpku jabukovaču. Najraširenija vrsta ovog piva zove se Gueuze. Lambic piva imaju različitu aromu, a ona može biti rezultat nusproizvoda vrenja, ili dodatog voća. Nusproizvod vrenja je tako aroma rabarbare, a od voća Lambicu se dodaju trešnje (Kriek Lambic) ili maline (Framboise Lambic). Ova piva odležavaju jednu do pet godina, a imaju 5-6 posto alkohola. Lambic se proizvodi u malim specijaliziranim pivarama, a poznatije među njima su Boon, Cantillon, De Troch, Girardin, Timmermans, Belle-Vue, StLouis.

Restoran Prime
Restoran Prime nalazi se u okviru hotela Crowne Plaza Beograd, na Novom Beogradu, i predstavlja najbolji način da upoznate modernu