LAMBIC – PIVO SA UKUSOM TREŠNJE I MALINE

Belgijanci su naročito ponosni na svoju pivsku tradiciju, čija istorija datira do početka 11. veka, a diče se i jedinstvenim pivom Lambic. Lambic je pšenično pivo, odlikuje se mirnoćom, nema puno ugljen dioksida, a ukusom podseća na šeri i na trpku jabukovaču. Najraširenija vrsta ovog piva zove se Gueuze. Lambic piva imaju različitu aromu, a ona može biti rezultat nusproizvoda vrenja, ili dodatog voća. Nusproizvod vrenja je tako aroma rabarbare, a od voća Lambicu se dodaju trešnje (Kriek Lambic) ili maline (Framboise Lambic). Ova piva odležavaju jednu do pet godina, a imaju 5-6 posto alkohola. Lambic se proizvodi u malim specijaliziranim pivarama, a poznatije među njima su Boon, Cantillon, De Troch, Girardin, Timmermans, Belle-Vue, StLouis.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Evo zašto volimo pivo

Korišćenjem ovih saveta osiguraćete sebi najbolji užitak u vašem omiljenom piću Pivo, većini ljudi je pivo omiljeno piće. Statistika govori

Restoran Salaš 034

Restoran Salaš 034, uređen nalik na vojvođanske salaše, nalazi se na rustičnoj zemunskoj kaldrmi. Ako ovom prikazu dodamo i pogled

Pivara Razbeerbriga

RAZBEERBRIGA počinje sa radom 2015. godine, kao mala nezavisna pivara sa sedištemu u Novom Sadu. Njihov glavni motiv odnosno cilj

Alkohol je droga

Dostupnost alkohola je toliko uobičajena pojava da većina ljudi ne shvata da je alkohol isto što i ostale opojne droge,

Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja