LAMBIC – PIVO SA UKUSOM TREŠNJE I MALINE

Belgijanci su naročito ponosni na svoju pivsku tradiciju, čija istorija datira do početka 11. veka, a diče se i jedinstvenim pivom Lambic. Lambic je pšenično pivo, odlikuje se mirnoćom, nema puno ugljen dioksida, a ukusom podseća na šeri i na trpku jabukovaču. Najraširenija vrsta ovog piva zove se Gueuze. Lambic piva imaju različitu aromu, a ona može biti rezultat nusproizvoda vrenja, ili dodatog voća. Nusproizvod vrenja je tako aroma rabarbare, a od voća Lambicu se dodaju trešnje (Kriek Lambic) ili maline (Framboise Lambic). Ova piva odležavaju jednu do pet godina, a imaju 5-6 posto alkohola. Lambic se proizvodi u malim specijaliziranim pivarama, a poznatije među njima su Boon, Cantillon, De Troch, Girardin, Timmermans, Belle-Vue, StLouis.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Sendviči i pivo

Ako u kulinarsko – pivskom svetu postoji par koji je kao stvoren jedno za drugo, toliko prirodan da se bez

Restoran Žar Mance

U restoranu Žar Mance, koji se nalazi u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, očekuju vas tradicionalna srpska jela pripremljena na

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.