Pivski hotel

Pivski hotel

Škotska pivara po imenu BrewDog planira da do početka 2019. godine otvori svoj prvi pivski hotel. Kao idealno mesto za ovakav hotel odabrali su Aberdeenshire, mada planiraju da ubrzo i Columbus, Ohio (USA) dobije ovakav pivski hotel.Hotel će imati 26 soba i zvaće se DogHouse. Razlika u odnosu na uobičajene hotele je to što će u svakoj sobi biti točilica za pivo, a u sklopu tuš kabine frižider pun piva. Iz hotela će se moći posmatrati pivara i ceo proces pravljenja piva. U opisu ovog hotela piše „Prvi svetski hotel posvećen isključivo craft, pivu koji u svome sklopu sadrži craft pivnicu“.

Ova kompanija je nedavno, tačnije početkom januara, proširila svoje poslove otvranjem „kisele“ pivare pod imenom The Overworks. BrewDog je kompanija koja brzo raste. Prosečna plata radnicima se povećala za 97% samo u 2017. godini. Ovaj hotel će se većinom finansirati uz pomoć BrewDogs-ove nove kampanje pod imenom „Equity for Punks“. Cilj kampanje je skupljanje donacija i odršavanje hotela pomoći prikupljenih donacija. Planirali su da u startu prikupe 25 miliona funti, mada nisu uspeli, prikupili su samo 19 miliona. U svakom slučaju i to je veliki uspeh tako da će nastaviti sa svojim planom. Ako se nađe dobrotvor sa većom sumom novca postaće i vlasnik dela hotela. James Watt, osnivač ove kompanije je izjavio: „The DogHouse je naš poklon svim obožavateljima craft kulture. Ideja otvaranja hotela ovakvog tipa nam je uvek bila interesantna, sada konačno možemo ostvariti naš san. Ovo će bit ultimatna destinacija za svakog obožavatelja kraft piva. Takoreći Nirvana za svakog pivo-ljubca“. BrewDog ipak nije prvi sa ovakvom idejom. Waterspoon je otvorio hotel ovakvog tipa čak 1998. godine, a danas ima desetine hotela širom sveta.
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Američke sorte hmelja

Hmelj je neizbežni dodatak pivu i kao i svaki začin daje mu karakter, izbalansiranost, završni profil – jednostavno, bez njega

Restoran Amsterdam

Restaurant & Bar Amsterdam nalazi se na reci Dunav, tik ispred hotela Jugoslavija, u Beogradu. Oni primarno služe hranu koja

Pametna kupovina

Postavlja se logično pitanje da li pivo naručiti od nekog ko nema potrebne uslove za ovakav vid prodaje ili pivo

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.