Pivski hotel

Pivski hotel

Škotska pivara po imenu BrewDog planira da do početka 2019. godine otvori svoj prvi pivski hotel. Kao idealno mesto za ovakav hotel odabrali su Aberdeenshire, mada planiraju da ubrzo i Columbus, Ohio (USA) dobije ovakav pivski hotel.Hotel će imati 26 soba i zvaće se DogHouse. Razlika u odnosu na uobičajene hotele je to što će u svakoj sobi biti točilica za pivo, a u sklopu tuš kabine frižider pun piva. Iz hotela će se moći posmatrati pivara i ceo proces pravljenja piva. U opisu ovog hotela piše „Prvi svetski hotel posvećen isključivo craft, pivu koji u svome sklopu sadrži craft pivnicu“.

Ova kompanija je nedavno, tačnije početkom januara, proširila svoje poslove otvranjem „kisele“ pivare pod imenom The Overworks. BrewDog je kompanija koja brzo raste. Prosečna plata radnicima se povećala za 97% samo u 2017. godini. Ovaj hotel će se većinom finansirati uz pomoć BrewDogs-ove nove kampanje pod imenom „Equity for Punks“. Cilj kampanje je skupljanje donacija i odršavanje hotela pomoći prikupljenih donacija. Planirali su da u startu prikupe 25 miliona funti, mada nisu uspeli, prikupili su samo 19 miliona. U svakom slučaju i to je veliki uspeh tako da će nastaviti sa svojim planom. Ako se nađe dobrotvor sa većom sumom novca postaće i vlasnik dela hotela. James Watt, osnivač ove kompanije je izjavio: „The DogHouse je naš poklon svim obožavateljima craft kulture. Ideja otvaranja hotela ovakvog tipa nam je uvek bila interesantna, sada konačno možemo ostvariti naš san. Ovo će bit ultimatna destinacija za svakog obožavatelja kraft piva. Takoreći Nirvana za svakog pivo-ljubca“. BrewDog ipak nije prvi sa ovakvom idejom. Waterspoon je otvorio hotel ovakvog tipa čak 1998. godine, a danas ima desetine hotela širom sveta.
 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Jazz Cafe

Restoran Jazz Cafe otvoren je krajem prošlog veka, a vlasnici kažu da im je želja bila da otvore restoran u

Faro

FARO je novi projekat restorana Fish & Zeleniš, sa autentičnim fine-local-creative konceptom, odnosno sinergijom biodinamičnog povrća i voća, sveže ribe,

Žene i pivo

U istoroji, proizvodnja piva je smatrana kao jedan veoma ozbiljan i plemenit posao. U Antičkom Peru-u za proizvodnju piva su

PREPORUKA – Crno pivo

Crno pivo je naša preporuka za danas – ono ima karakterističan ukus i dosta je prefinjenije u odnosu na svetli lager.

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.