MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo

Zamislite da vaš organizam konstantno proizvodi pivo i da stalno delujete kao da ste pijani.

Zvuči neverovatno, ali moguće je.

Naime, kada je pre dve godine policija u Severnoj Karolini zaustavila četrdesetogodišnjeg vozača zbog sumnje da je pijan, tražili su da uradi alkotest. Vozač je negirao da je pio i zato je odbio da se testira.

Zbog toga ga je odveden je u bolnicu gde mu je izvađena krv, te su rezultati pokazali sasvim drugu sliku.

Pivo mu napravilo problem

Otktiveno je da ima 2,5 puta više alkohola u krvi nego što je to dozvoljeno prema američkim zakonima. Izgledalo je kao da je popio 10 pića za sat vremena. Iako se muškarac kleo da nije pio, ni doktori mu nisu verovali.

Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u alkohol. Tačnije njegov metabolizam je pretvarao unešene ugljene hidrate u pivo.

Pivo u službi nauke

Istraživači medicinskog centra Univerziteta Ričmond u Njujorku rekli su da je čovek govorio istinu i da se nije nalivao pivom. Naime, kvasac u njegovom stomaku je ugljene hidrate iz hrane prtvarao u alkohol i njegovo telo je proizvodilo pivo.

Ovo otkriće je objavljeno u magazinu Otvorena Gastroenterologija, gde je rečeno da je muškarcu dijagnostikovano stanje ABS, poznato pod nazivom sindrom stomačne fermentacije, što znači da kvasac u gastro-intestinalnom traktu dovodi do toga da se ugljenihidrati iz hrane pretvaraju u alkohol.

Ovi pacijenti imaju iste simtome kao i alkoholičari, ali je razlika u tome što oni to nisu jer mogu da se leče antigljivičnim lekovima, rekao je vođa istraživanja.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo kao dodatak hrani

Kada probate ovu idealnu kombinaciju jedno je sigurno – uživaćete u otkrivanju ukusne veze između piva i sira Odavno se

Pivara Razbeerbriga

U proizvodnji ove pivare je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome, odnosno

Barbecue fest

Barbecue fest

Mesto održavanja: Beograd, Surčin, Nauticko selo “Biser” Boljevci Datum održavanja: 16 i 17. 06. 2018. Edukativni program: • Weber Gril

Restoran Amsterdam

Restaurant & Bar Amsterdam nalazi se na reci Dunav, tik ispred hotela Jugoslavija, u Beogradu. Oni primarno služe hranu koja

PIVO – Kraft lager

Pivo kraft lager je masovno pivo zanatskih pivara. Bez obzira na trenutne probleme srpskog tržišta kraft piva, kraft lageri definitivno imaju ogroman potencijal.

PIVO – Pivara Gvint

Pivara Gvint veoma vodi računa o tome koliko će proizvedeno pivo sadržati hmelja, kvasca i slada.