Pivara Salto u novom izdanju

Pivara Salto je jedna od najstarijih domaćih craft pivara, počela je sa radom 2013. godine. Počeci su bili skromni, proizvodili su piva samo za sebe i svoje prijatelje, nisu bili svesni šta ih očekuje u budućnosti. Posle dosta truda, rada i eksperimentisanja uspeli su da naprave nešto jedinstveno, nešto što mogu nazvati svojim. Taj manifest su želeli da podele sa ostalima, i tako od male skromne „kućne“ pivare, Salto raste i postaje sve veća craft pivara. Kako bi počeli komercijalnu proizvodnju njima u pomoć su došli belgijski majstori piva. Oni svoju proizvodnju piva opisuju kao spoj nauke i umetnosti, uz dodir kreativnosti. Inspiraciju nalaze u starim majtorima proizvodnje piva kao i u buntovnicima koji su odbacili stara pravila i započeli novi kreativni talas u sferi proizvodnje piva. Salto ima svoje sedište u Beogradu, što im takođe na neki način daje motivaciju, zbog živopisne kulture grada, žele konstantno da napreduju i da se unapredjuju u svakom smislu. Stil njihovih proizvoda je smeo i ukusan uz njihov jedinstven odnosno karakterističan dodir. Svoje pivo proizvode u Beogradu, i garantuju da je pravljeno sa ljubavlju kao i prvo pivo koje su napravili pre dosta godina za svoje prijatelje.

Ovim putem bi vam preporučili njihova dva piva, a koje smatramo klasičnim reprezentom pivare Salto

Salto Pale Ale

Salto Pale Ale je nefiltrirani, nepasterizovani zlatno-žuti ejl sa puno aromatičnog hmelja. Odlikuje ga balans tropskih nota poput grejpa, mandarine, zove i meke, prijatne gorčine. Ovo pivo se može sročiti u tri reči. Pitko. Osvežavajuće. Izbalansirano.

Belegrade IPA

Pored imena koje nosi, posebno su ponosni na balans ovog piva. Kombinovanjem Amarillo, Cascade i Centeniall hmelja dobili su cvetno-voćni buke skladnog karaktera koji se savršeno uklapa sa laganim karamelno-biskvitnim telom.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Sastojci kriju tajnu

Dok ispijate vaše omiljeno pivo, da li ste se zapitali koja je procedura potrebna da biste vi bili zadovoljni konzument

inke

Inke i pivo

Stari narod Inka je takođe znao za pivo i proizvodio ga je, ali na jedan malo „drugačiji“ način za današnje

Faro

FARO je novi projekat restorana Fish & Zeleniš, sa autentičnim fine-local-creative konceptom, odnosno sinergijom biodinamičnog povrća i voća, sveže ribe,

Restoran Ćiribu Ćiriba

Ako želite dobru, kvalitetnu i svežu domaću hranu restoran Ćiribu Ćiriba je pravo mesto za vas. Uz prelep ambijent, koji

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.