Pivara Black Turtle

Jedna od naših najstarijih i najvećih craft pivara, počela je sa radom još 2010. godine u  selu Kukujevci, nadomak Šida u Vojvodini. Pivara radi po HBH tehnologiji po najvišim standardima, tako da je kvalitet zagarantovan. Ovaj sistem rada im je pokazao gospodin Janoša Morvaja, koji je veliki poznavalac Bavarske i Češke tehnologije piva, što njihovom pivu daje karakteristike i kvalitete slične češkom i bavarskom pivu.

Njihova proizvodnja piva se zasniva na drevnoj Nemačkoj tehnologiji odležavanja i kuvanja Pils piva. Proizvodnja njihovog piva se sastoji iz više faza, prva od tih faza jeste mlevenje i potapanje slada, zatim druga faza jeste kuvanje ječmenog čaja dobijenog potapanjem slada uz dodavanje hmelja. Posle ovih procesa sledi treća faza koja je fermntacija u tankovima gde se dodaje pivski kvasac, ovo je prvi deo fermentacije. Potom se lageri prebacuju u tankove, gde pivo dodatno fermentiše i odlaže se do istakanja. Ceo ovaj ciklus proizvodnje traje minimum 21 dan. Ovim načinom proizvodnje ovo pivo spada u red Nemačkih odnosno bavarskih piva sa posebnim kvalitetom i aromom zbog neskinutog kvasca. Sa druge strane njihova piva sa voćnim ukusima proizvode se dodavanje specijalnih organskih sirupa u procesu odležavanja. Sva njihova piva, osim IPA imaju 5% alkohola. Pored svoje pivare, The Black Turtle Brewery ima i svoje pabove gde služe svoja piva, a lokacije pabova možete naći ili na njihovom sajtu ili na Kraft Lokatoru. Takođe imaju raznolik asortiman piva, od sezonskih pa do stalnih.

Piva koja bismo vam mi preporučili:

BELGIJSKO MANASTIRSKO PIVO – Amber Abbey

Kao što mu ime govori, pivo vodi poreklo iz Belgije, a prvi su ga proizvodil opati malih belgijskih manastira početkom XV veka. Proizvodeneo isključivo od najkvalitetnijeg uvoznog ječma, snažno i aromatično, boje ćilibara sa povišenim procentom alkohola – do 7%.

PIVA SA VOĆNIM UKUSIMA:

Godinama su vredno radili da naprave i usavrše taj jedinstveni spoj pravog piva i osvežavajućeg voća koji je vremenom postao zaštitni znak Crne Kornjače.

Njihova piva sa voćnim ukusima se proizvode na bazi njihovog svetlog piva kome se u toku procesa odležavanja dodaju pripremljeni voćni sokovi. Ukusi koje nude su BOROVNICA, LIMUN i JAGODA. Sva piva sa voćnim ukusima imaju 4,6% alkohola.

PŠENIČNO TAMNO – Dunkel

Tamno pšenično pivo. Specifičan ukus dobijen je upotrebom divljeg kvasca, koji u procesu fermentacije daje pivu blagu kiselost.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1