Pivara Black Turtle

Jedna od naših najstarijih i najvećih craft pivara, počela je sa radom još 2010. godine u  selu Kukujevci, nadomak Šida u Vojvodini. Pivara radi po HBH tehnologiji po najvišim standardima, tako da je kvalitet zagarantovan. Ovaj sistem rada im je pokazao gospodin Janoša Morvaja, koji je veliki poznavalac Bavarske i Češke tehnologije piva, što njihovom pivu daje karakteristike i kvalitete slične češkom i bavarskom pivu.

Njihova proizvodnja piva se zasniva na drevnoj Nemačkoj tehnologiji odležavanja i kuvanja Pils piva. Proizvodnja njihovog piva se sastoji iz više faza, prva od tih faza jeste mlevenje i potapanje slada, zatim druga faza jeste kuvanje ječmenog čaja dobijenog potapanjem slada uz dodavanje hmelja. Posle ovih procesa sledi treća faza koja je fermntacija u tankovima gde se dodaje pivski kvasac, ovo je prvi deo fermentacije. Potom se lageri prebacuju u tankove, gde pivo dodatno fermentiše i odlaže se do istakanja. Ceo ovaj ciklus proizvodnje traje minimum 21 dan. Ovim načinom proizvodnje ovo pivo spada u red Nemačkih odnosno bavarskih piva sa posebnim kvalitetom i aromom zbog neskinutog kvasca. Sa druge strane njihova piva sa voćnim ukusima proizvode se dodavanje specijalnih organskih sirupa u procesu odležavanja. Sva njihova piva, osim IPA imaju 5% alkohola. Pored svoje pivare, The Black Turtle Brewery ima i svoje pabove gde služe svoja piva, a lokacije pabova možete naći ili na njihovom sajtu ili na Kraft Lokatoru. Takođe imaju raznolik asortiman piva, od sezonskih pa do stalnih.

Piva koja bismo vam mi preporučili:

BELGIJSKO MANASTIRSKO PIVO – Amber Abbey

Kao što mu ime govori, pivo vodi poreklo iz Belgije, a prvi su ga proizvodil opati malih belgijskih manastira početkom XV veka. Proizvodeneo isključivo od najkvalitetnijeg uvoznog ječma, snažno i aromatično, boje ćilibara sa povišenim procentom alkohola – do 7%.

PIVA SA VOĆNIM UKUSIMA:

Godinama su vredno radili da naprave i usavrše taj jedinstveni spoj pravog piva i osvežavajućeg voća koji je vremenom postao zaštitni znak Crne Kornjače.

Njihova piva sa voćnim ukusima se proizvode na bazi njihovog svetlog piva kome se u toku procesa odležavanja dodaju pripremljeni voćni sokovi. Ukusi koje nude su BOROVNICA, LIMUN i JAGODA. Sva piva sa voćnim ukusima imaju 4,6% alkohola.

PŠENIČNO TAMNO – Dunkel

Tamno pšenično pivo. Specifičan ukus dobijen je upotrebom divljeg kvasca, koji u procesu fermentacije daje pivu blagu kiselost.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Barbecue fest

Barbecue fest

Mesto održavanja: Beograd, Surčin, Nauticko selo “Biser” Boljevci Datum održavanja: 16 i 17. 06. 2018. Edukativni program: • Weber Gril

Restoran Marukoshi

Japan ima veliki izbor raznovrsnih jela i potpuno je pogrešno povezivati japansku gastronomiju samo sa sušijem. Upravo ovo je bila

Restoran Zak

U restoranu Zak možete dobiti jednu celokupnu i zaokruženu ponudu. Od vinskog podruma i bašte, preko bara i sale restorana,

Restoran Abraham

Restoran Abraham nalazi se na Paliću, na glavnom drumu koji izlazi na auto – put. Ponuda restorana Abraham svodi se na tradicionalne mađarske specijalitete, te na jela koja se jedu kašikom.

PAMETNO KUPITE Paulaner Dunkel

Paulaner Dunkel je moćno pivo, slično vinu, samo ukusnije i sa umerenim procentom alkohola. Ako volite moćne ukuse, Paulaner Dunkel je pivo za vas.

SAVET Zalivajte sobno bilje pivom

Da li ste znali da sobno bilje bolje raste ako ga zalivate pivom jednom u deset dana – Zato zalivajte sobno bilje pivom i uvek će biti u dobroj kondiciji.