Da li ste znali da je pivo i lek

  •  Najstariji poznati recept je za pivo proizvedeno od strane Sumeraca jeste star 4000 godina.
  •  U osamdesetim godinama, Anchor Brewing je ponovo stvorio ovo drevno pivo Sumeraca.
  •  Sumerijski su susedi, Egipćani, izgradili piramide pod uticajem piva. Radnici u Gizi su konzumirali oko četiri litre piva dnevno, kaže Patrick McGovern, biomolekularni arheolog na Univerzitetu u Pensilvaniji.
  •  Pivo (delimično zato što sadrži antimikrobni etanol) bilo je zdraviji napitak od zagađene vode reke Nil.
  •  Etanol, opojno sredstvo u pivu, je moćan antiseptik, ali ne i dobar lek. Optimalan sadržaj alkohola u krvi za ubijanje bakterija bi bio više od 60 procenata. Na žalost, to bi ubilo i konzumenta. (Fatalno trovanje alkoholom se javlja između 0,40 i 0,50 procenata.)
  •  Uzdravlje! Istraživači na Univerzitetu u Zapadnom Ontariju otkrili su da mikronutrienti koji se zovu polifenoli u jednoj flaši piva od 0.35 l stvaraju zaštitne nivoe plazma antioksidanata koji mogu sprečiti bolesti srca.
  •  Ali ako konzumirate tri  flaše dnevno, kardiovaskularne prednosti piva su obrnute od prooksidanata koje vaše telo stvara dok metabolizuje višak etanola.
  •  Samo u Velikoj Britaniji se navodi da se godišnje protraći 93.000 litara piva u bradi pivopija.
  •  Više trivijalnih činjnica: „Aplenti bahl Steinberg rog“ znači „stvarno sjajno pivo!“ u Boontlingu, narodnom jeziku koji su radnici razvili u polju hmelja Kalifornije doline Anderson
  •  Istraživači iz Stanforda otkrili su da mehurići piva stvaraju prkos gravitaciji. Mehurići se kreću ka centru gore gde je trenje sa strane stakla manje, dok mehurići koji su uz staklo idu dole, jer se vrh preliva.
Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Abraham

Restoran Abraham

Restoran Abraham nalazi se na Paliću, na glavnom drumu koji izlazi na auto – put. Ponuda restorana Abraham svodi se na tradicionalne mađarske specijalitete, te na jela koja se jedu kašikom.

PŠENIČNA PIVA

Pšenična piva, iliti weizeni, su veoma lagana, lako se piju i imaju nešto malo kiseline i veoma malo aftertaste-a. Pšenica

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike