Mini pivara Kors

Pivara Kors je mala pivara sa sedištem u Zemunu. Mini pivara Kors počela je sa radom u septembru 2015. godine i uskoro puni tri godine. Iako je ova pivara mala, ne dozvolite da vas to zavara i obeshrabri da ne probate njihova piva. Piva u ovoj pivari proizvodi tim ljudi iz različitih zanimanja, od tehnologa do projektanata. Za ove tri godine oni su svojim radom uspeli da se pozicioniraju u sam vrh srpske kraft scene i da proizvodu vrhunska zanatska piva od prirodnih sastojaka bez filtracije i pasterizacije.

Ceo proces proizvodnje traje oko 30 dana (u zavisnosti koji stil piva je u pitanju). Početni proces proizvodnje počinje od dobijanja sladovine (ekstrakt ječmenog slada koji se dobija mešanjem ječmenog slada i vode). Sladovina se potom kuva i hladi, a naredni korak je mešanje dobijene sladovine sa kvascem. Nakon mešanja sladovine i kvasaca počinje fermentacija. Po završetku fermentacije dodaju se dodatni prirodni sastojci, a sve u zavisnosti od stila piva koji se priprema, što pivu daje posebnu notu. Upravo na ovaj način, a trudili smo se da ceo proces pojednostavimo, nastaje pitko i ukusno pivo iz Mini pivare Kors.

Najbolji reprezenti ove pivare su sledeća piva

KORS LIGHT

Svetlo pivo češkog tipa, svetlo zlatne boje. Pivo se priprema uz primenu pilsner slada i nekoliko vrsta aromatičnog i gorkog hmelja. Kors Light ima ukus klasičnog češkog piva.

SUNSTONE

Svetlo pivo klasičnog bavarskog tipa, boje ćilibara. Zahvaljujući arimatičnom hmelju i sladu dobija se osećaj osvežavajućeg i lakog napitka. Gorki hmelj mu daje jedva primetnu notu oštrine.

RED

Ima divnu nijansu konjaka sa sjajem ćilibara. Kod Kors Red piva preovladava prijatni miris karamelizovanog salada. Pivo je izuzetno blago i bogato, sa lakom crtom ljutkastog ukusa.

DARK

Prženi i karamelizovani slad daje zasićen i harmonični ukus, dok gorke sorte hmelja daju opor ukus kao i snagu ovom piću. Zato je Kors Dark čudesno pitko pivo.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivnica Gusan

Zdanje, u kojem se nalazi pivnica-restoran Gusan, sazidano je 1830. godine u stilu klasicizma, kao jedna od prve četiri dvospratnice

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Klasika – prasetina i lager

Nezvanični smo prvaci sveta po konzumaciji svinjskog mesa. Zimski period je vreme kada poraste potražnja za svinjskim mesom, uprkos postu.

Toro Latin Gastrobar

Toro Latin GastroBar je kreativna mešavina latinske kulture i ukusa. Vlasnik i glavni kuvar Richard Sandoval, čija priznanja obuhvataju Bon

Rebel Red

IRSKI RED ALE

Rebel Red je pivo koje se pravi u pivari koja je sagrađena na prostoru starog franciskanskog manastira i bunara i datira iz 1219. godine.

Pivo na Marsu

Budweiser je otkrio plan u kojem planira da proizvodi pivo na Marsu. Ljudi i dalje nisu kročili na Mars, ali

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju