Mini pivara Kors

Pivara Kors je mala pivara sa sedištem u Zemunu. Mini pivara Kors počela je sa radom u septembru 2015. godine i uskoro puni tri godine. Iako je ova pivara mala, ne dozvolite da vas to zavara i obeshrabri da ne probate njihova piva. Piva u ovoj pivari proizvodi tim ljudi iz različitih zanimanja, od tehnologa do projektanata. Za ove tri godine oni su svojim radom uspeli da se pozicioniraju u sam vrh srpske kraft scene i da proizvodu vrhunska zanatska piva od prirodnih sastojaka bez filtracije i pasterizacije.

Ceo proces proizvodnje traje oko 30 dana (u zavisnosti koji stil piva je u pitanju). Početni proces proizvodnje počinje od dobijanja sladovine (ekstrakt ječmenog slada koji se dobija mešanjem ječmenog slada i vode). Sladovina se potom kuva i hladi, a naredni korak je mešanje dobijene sladovine sa kvascem. Nakon mešanja sladovine i kvasaca počinje fermentacija. Po završetku fermentacije dodaju se dodatni prirodni sastojci, a sve u zavisnosti od stila piva koji se priprema, što pivu daje posebnu notu. Upravo na ovaj način, a trudili smo se da ceo proces pojednostavimo, nastaje pitko i ukusno pivo iz Mini pivare Kors.

Najbolji reprezenti ove pivare su sledeća piva

KORS LIGHT

Svetlo pivo češkog tipa, svetlo zlatne boje. Pivo se priprema uz primenu pilsner slada i nekoliko vrsta aromatičnog i gorkog hmelja. Kors Light ima ukus klasičnog češkog piva.

SUNSTONE

Svetlo pivo klasičnog bavarskog tipa, boje ćilibara. Zahvaljujući arimatičnom hmelju i sladu dobija se osećaj osvežavajućeg i lakog napitka. Gorki hmelj mu daje jedva primetnu notu oštrine.

RED

Ima divnu nijansu konjaka sa sjajem ćilibara. Kod Kors Red piva preovladava prijatni miris karamelizovanog salada. Pivo je izuzetno blago i bogato, sa lakom crtom ljutkastog ukusa.

DARK

Prženi i karamelizovani slad daje zasićen i harmonični ukus, dok gorke sorte hmelja daju opor ukus kao i snagu ovom piću. Zato je Kors Dark čudesno pitko pivo.

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Pivski hleb

Pivski hleb

Za prave ljubitelje piva evo recepta za hleb sa pivom. Brzo se i jednostavlno pravi i odličan je kao grickalica

Alarmi za čaše?

Alarmi za čaše?

Verovali ili ne ali krađa čaša predstavlja veliki problem za svaki ugostiteljski objekat. Naročito su na udaru pivnice i kafići,

Tamna piva za uživanje

Tamna piva nisu, kao ni njihovi svetliji rođaci, nimalo jednoznačna i nude mnoštvo različitih ukusa, aroma, nivoa alkohola. Mogu biti

Kolaboracije i Dogma brewery

U trećem broju magazina Beer Style objavljen je intervju sa ikonom američke kraft scene Metom Brofijem, ali tom prilikom nije

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike