Pivara Crow

Ova domaća craft pivara koja se nalazi u Vranovu je pravi dragulji i pokazuje nam šta je sve moguće postići trudom i zalaganjem.

Njihov repertoar je sačinjen od 30+ različitih vrsta piva, a svako od njih nam pokazuje njihov originalan karakter uz pristupačnu cenu.

Novo, letnje pivo „Forbidden Fruit“  je veoma „čudno“ i jedinstveno, a kako sami kažu – „Istraživanje kaže da čovek u svom životu najdraže pamti letnje ljubavi – ovu ljubavnu aferu neće biti greh da doživite u ma kom da ste odnosu sa svojim trenutnim partnerom.

Spremili smo vam ljubavni napitak za vrele letnje dane – lagani belgijski blanche stil, koji od svojih početaka u 18 veku do danas, u ljubavnom plesu spaja pšenicu, ječam i tropske začine kao što su korijander, narandžinu koru – a mi smo dodali jedno zabranjeno voće – koru bergamota. Njegovu esenciju koriste najbolji svetski parfemi kao nezamenjiv dodatak. Osmelili smo se da ga dodamo u kraft izvedbi ovog belgijskog stila iz poznate Hoegaarden škole. Uživajte u osvežavajućoj ljubavi za sva vremena.“

To nije sve za ovo leto, jagode i pivo ili pivo i jagode, neponovljivo, sočno i zavodljivo. Ko se nije zaljubio ovog leta svakako će moći da uživa u novitetima pivare Crow.

I dok čekamo novitete ne treba zaboraviti Crow Tribe (Saison IPA), Crow Weizen Bock (Weizenbock), Crow Midnight (Black IPA), Crow Jolly (Cream Ale), proverene šampione ukusa. Pivara Crow je pre dve godine proglašena za najbolju novu pivaru u Srbiji, prošle godine su bili šampioni na Novosadskom festivalu zanatskog piva, a početkom ove godine proglašeni su za najbolju pivaru u Srbiji od strane Ratebeer-a. Šta god da odaberete iz njihovog „arsenala“ nećete pogrešiti.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja,

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.