Pivara KAŠ – Od hobija do industrijske proizvodnje

Kaš pivara nalazi se u Zemunu i njihov moto glasi „Pravljenje piva nije samo veština, veština je napraviti dobro pivo!“, a upravo njihov moto nas je zaintrigirao da saznamo više. Zanimljivo je odakle njihovo ime potiče – naime nazvali su svoju pivaru „Kaš“ po drevnom Mesopotamskom nazivu za današnje pivo koji je star čak 5000 godina. Nastali su 2013. godine i u početku im se tim sastojao od tri prijatelja koja su želela da vrate kraft pivo u Srbiju. Okrenuli su se drevnim receptima kako bi mogli da budu jedinstveni i da se razlikuju od drugih. Pokrenuo ih je avanturistički duh, pronašli su tu tajnu i uz najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju kraft piva počeli sa radom. Njihovo pivo odlikuju posebni ukusi i arome, koje nećete naći nigde drugde, kao i pažljivo birane sirovine. Kaš pivari je kvalitet bitniji od kvantiteta, što znači da je svaka flaša piva specijalna na svoj način. Kvalitet im prepoznaju i najzahtevniji potrošači, a pored kvalitetnih sirovina nikako ne treba zaboraviti i onaj proizvodni deo. Kaš pivara koristi najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju zanatskog piva. Kaš pivara je nastala sa jednim osnovnim ciljem, a to je da boljim pivom učine život boljim, kako porodici tako i svima ostalima. Oni su tu da podsete sve nas da je pivo nekada bilo simbol i koren zajedništva i civilizacije. Kako sami kažu, počeli su skromno kao garažni hobi sa ljubavlju prema pivu, potom su prešli na „gipsy brewing“, a danas su posvećeni pravljenju najkvalitetnijeg i najfinijeg zanatskog piva sa dnevnom proizvodnjom od 1000 litara.

Šta preporučujemo da probate:

RYEZEN  

Stil piva: RYE INDIA PALE ALE

Alkoholna koncentracija: 6%

Tamno, mutno, specijalno, nepasterizovano i nefiltrirano

MALTESE

Stil piva: AMERICAN PALE ALE

Alkoholna koncentracija: 5%

Tamno, mutno, nepasterizovano i nefiltrirano

LAGERILA

Stil piva: INDIA PALE LAGER

Alkoholna koncentracija: 5,3%

Tamno, mutno, nepasterizovano i nefiltrirano

 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

rebel tamno

BEER STYLE PREPORUKA Rebel Tamno

Beer Style preporuka je da se na prelazu između leta i jeseni opredelite za Rebel Tamno pivo, jer je ovaj tamni lager vrlo interesantno kreiran.

Restoran Time Out

Zar ne mislite da je hrana ukusnija ukoliko ručate na nekom mestu koje ostavlja bez daha? Beogradski restoran Time Out

Ječam, slad, pivo

Bez dobrog slada nema dobrog piva Prosečni pivopija, dok konzumira svoje omiljeno pivo, uglavnom ne razmišlja o procesu proizvodnje piva,

restoran nirvana subotica

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju