Pivara KAŠ – Od hobija do industrijske proizvodnje

Kaš pivara nalazi se u Zemunu i njihov moto glasi „Pravljenje piva nije samo veština, veština je napraviti dobro pivo!“, a upravo njihov moto nas je zaintrigirao da saznamo više. Zanimljivo je odakle njihovo ime potiče – naime nazvali su svoju pivaru „Kaš“ po drevnom Mesopotamskom nazivu za današnje pivo koji je star čak 5000 godina. Nastali su 2013. godine i u početku im se tim sastojao od tri prijatelja koja su želela da vrate kraft pivo u Srbiju. Okrenuli su se drevnim receptima kako bi mogli da budu jedinstveni i da se razlikuju od drugih. Pokrenuo ih je avanturistički duh, pronašli su tu tajnu i uz najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju kraft piva počeli sa radom. Njihovo pivo odlikuju posebni ukusi i arome, koje nećete naći nigde drugde, kao i pažljivo birane sirovine. Kaš pivari je kvalitet bitniji od kvantiteta, što znači da je svaka flaša piva specijalna na svoj način. Kvalitet im prepoznaju i najzahtevniji potrošači, a pored kvalitetnih sirovina nikako ne treba zaboraviti i onaj proizvodni deo. Kaš pivara koristi najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju zanatskog piva. Kaš pivara je nastala sa jednim osnovnim ciljem, a to je da boljim pivom učine život boljim, kako porodici tako i svima ostalima. Oni su tu da podsete sve nas da je pivo nekada bilo simbol i koren zajedništva i civilizacije. Kako sami kažu, počeli su skromno kao garažni hobi sa ljubavlju prema pivu, potom su prešli na „gipsy brewing“, a danas su posvećeni pravljenju najkvalitetnijeg i najfinijeg zanatskog piva sa dnevnom proizvodnjom od 1000 litara.

Šta preporučujemo da probate:

RYEZEN  

Stil piva: RYE INDIA PALE ALE

Alkoholna koncentracija: 6%

Tamno, mutno, specijalno, nepasterizovano i nefiltrirano

MALTESE

Stil piva: AMERICAN PALE ALE

Alkoholna koncentracija: 5%

Tamno, mutno, nepasterizovano i nefiltrirano

LAGERILA

Stil piva: INDIA PALE LAGER

Alkoholna koncentracija: 5,3%

Tamno, mutno, nepasterizovano i nefiltrirano

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Mala fabrika ukusa

Mala fabrika ukusa je porodični restoran u jednom od najlepših delova starog Beograda – Neimaru. Taj deo grada ulepšali su

Lager i Ale: Razlika je u stilu

Šta je bitno da znate u razlikama Lager i Ale – najpopularnija pivska stila – šta ih spaja, šta ih razdvaja, ali i šta ih čini toliko različitim.

Međunarodni dan piva

Od 2007. godine prvi petak u avgustu se obeležava kao Međunarodni dan piva.  Prvobitno manifestacija lokalnog karaktera, i to u

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.