Saveti za mlade pivopije – Pijte odgovorno

Prvo što dolazi u obzir jeste odabir piva, mi vam savetujemo neka lagana piva svetle boje sa prosečnim sadržajem alkohola. Ništa suviše jako. Jedna flaša na pola sata bi trebala da učini „posao“ za početnika. Nakon prve flaše sigurno ćete osetiti „udarac“. Teška glava je prvi indikator da alkohol „radi“. Na sigurnom ste sa dve popijene flaše. Ovo je umerena doza i sasvim dovoljna i za one koji imaju „pivskog staža“, a za početnike ovo je maksimalna doza. Uvek treba biti odgovoran. Ako ste baš rešili da popijete i treće pivo, naš savet je da se prvo malo otreznite – nešto pojedete, malo prošetate i dopustite svom organizmu da „preradi“ unet alkohol. Pokušajte čuveni alko-test: hodati po pravoj liniji. Ako vam je teško da hodate, nemojte ni razmišljati o trećoj rundi. Dajte sebi dovoljno vremena za trežnjenje. Uživaćete više na taj način i imati bolju kontrolu nad sobom. Pivo je obično bezopasno u odnosu na svoje kraljevske rođake, ali treba biti umeren. Razmišljajte i o danu posle tj. mamurluku koji je sve samo nije prijatan. Uživanje u pivu nikako ne znači preterivanje, uživanje znači da u svakom segmentu – dok pijete, a i posle, uživate tj. osećate se  prijatno. Preterivanje dovodi do gubljenja kontrole i mamurluka, a na duže staze do bolesti.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Marketing

Marketing Zahtev za Media kit Beer Style svojim radom želi da doprinese popularizaciji kulture piva u Srbiji i razvoju novih

Restoran Hanan

Hanan je restoran koji svojim gostima uvek nudi nešto više, a ono što ga izdvaja od ostalih beogradski restorana je

Restoran Zak

U restoranu Zak možete dobiti jednu celokupnu i zaokruženu ponudu. Od vinskog podruma i bašte, preko bara i sale restorana,

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc