Saveti za mlade pivopije – Pijte odgovorno

Prvo što dolazi u obzir jeste odabir piva, mi vam savetujemo neka lagana piva svetle boje sa prosečnim sadržajem alkohola. Ništa suviše jako. Jedna flaša na pola sata bi trebala da učini „posao“ za početnika. Nakon prve flaše sigurno ćete osetiti „udarac“. Teška glava je prvi indikator da alkohol „radi“. Na sigurnom ste sa dve popijene flaše. Ovo je umerena doza i sasvim dovoljna i za one koji imaju „pivskog staža“, a za početnike ovo je maksimalna doza. Uvek treba biti odgovoran. Ako ste baš rešili da popijete i treće pivo, naš savet je da se prvo malo otreznite – nešto pojedete, malo prošetate i dopustite svom organizmu da „preradi“ unet alkohol. Pokušajte čuveni alko-test: hodati po pravoj liniji. Ako vam je teško da hodate, nemojte ni razmišljati o trećoj rundi. Dajte sebi dovoljno vremena za trežnjenje. Uživaćete više na taj način i imati bolju kontrolu nad sobom. Pivo je obično bezopasno u odnosu na svoje kraljevske rođake, ali treba biti umeren. Razmišljajte i o danu posle tj. mamurluku koji je sve samo nije prijatan. Uživanje u pivu nikako ne znači preterivanje, uživanje znači da u svakom segmentu – dok pijete, a i posle, uživate tj. osećate se  prijatno. Preterivanje dovodi do gubljenja kontrole i mamurluka, a na duže staze do bolesti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Enso

Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Ovaj restoran se posvetio stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije

Pivo izaziva aritmiju

Minhenski Oktoberfest baš i nije mesto na kome se mogu vršiti medicinska ispitivanja, ali su nemački naučnici proučavali posetioce ovog

CROW BREWERY

BRUT IPA IZ CROW BREWERY

Pivara Crow  nastala je krajem 2015. godine i za tri godine koliko postoji izbacila je na tržište preko 40 različitih

Budite strpljivi

Budite strpljivi kada počinjete sa kućnom proizvodnjom piva. Znate izreku: „Sve dobre stvari dolaze onima koji čekaju“. Ovo ne može

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.