Saveti za mlade pivopije – Pijte odgovorno

Prvo što dolazi u obzir jeste odabir piva, mi vam savetujemo neka lagana piva svetle boje sa prosečnim sadržajem alkohola. Ništa suviše jako. Jedna flaša na pola sata bi trebala da učini „posao“ za početnika. Nakon prve flaše sigurno ćete osetiti „udarac“. Teška glava je prvi indikator da alkohol „radi“. Na sigurnom ste sa dve popijene flaše. Ovo je umerena doza i sasvim dovoljna i za one koji imaju „pivskog staža“, a za početnike ovo je maksimalna doza. Uvek treba biti odgovoran. Ako ste baš rešili da popijete i treće pivo, naš savet je da se prvo malo otreznite – nešto pojedete, malo prošetate i dopustite svom organizmu da „preradi“ unet alkohol. Pokušajte čuveni alko-test: hodati po pravoj liniji. Ako vam je teško da hodate, nemojte ni razmišljati o trećoj rundi. Dajte sebi dovoljno vremena za trežnjenje. Uživaćete više na taj način i imati bolju kontrolu nad sobom. Pivo je obično bezopasno u odnosu na svoje kraljevske rođake, ali treba biti umeren. Razmišljajte i o danu posle tj. mamurluku koji je sve samo nije prijatan. Uživanje u pivu nikako ne znači preterivanje, uživanje znači da u svakom segmentu – dok pijete, a i posle, uživate tj. osećate se  prijatno. Preterivanje dovodi do gubljenja kontrole i mamurluka, a na duže staze do bolesti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Konoba kod Goce i Renata

Konoba kod Goce i Renata, nalazi se levoj beogradskoj obali Dunava, tik ispod Pančevačkog mosta. Pređite most, pođite pančevačkim putem,

Reinheitsgebot i tačka

Najpoznatija i originalna verzija ovog Zakona prvi put je primenjena 1516. godine u Bavarskoj Nemci ozbiljno shvataju svoje pivo. Po

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.