Saveti za mlade pivopije – Pijte odgovorno

Prvo što dolazi u obzir jeste odabir piva, mi vam savetujemo neka lagana piva svetle boje sa prosečnim sadržajem alkohola. Ništa suviše jako. Jedna flaša na pola sata bi trebala da učini „posao“ za početnika. Nakon prve flaše sigurno ćete osetiti „udarac“. Teška glava je prvi indikator da alkohol „radi“. Na sigurnom ste sa dve popijene flaše. Ovo je umerena doza i sasvim dovoljna i za one koji imaju „pivskog staža“, a za početnike ovo je maksimalna doza. Uvek treba biti odgovoran. Ako ste baš rešili da popijete i treće pivo, naš savet je da se prvo malo otreznite – nešto pojedete, malo prošetate i dopustite svom organizmu da „preradi“ unet alkohol. Pokušajte čuveni alko-test: hodati po pravoj liniji. Ako vam je teško da hodate, nemojte ni razmišljati o trećoj rundi. Dajte sebi dovoljno vremena za trežnjenje. Uživaćete više na taj način i imati bolju kontrolu nad sobom. Pivo je obično bezopasno u odnosu na svoje kraljevske rođake, ali treba biti umeren. Razmišljajte i o danu posle tj. mamurluku koji je sve samo nije prijatan. Uživanje u pivu nikako ne znači preterivanje, uživanje znači da u svakom segmentu – dok pijete, a i posle, uživate tj. osećate se  prijatno. Preterivanje dovodi do gubljenja kontrole i mamurluka, a na duže staze do bolesti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Trattoria Vapene

Već mnogima dobro poznat, novosadski restoran koji se bavi konceptom italijanske kuhinje, Trattoria Vapene, otvoren je sredinom 2014. godine. Ukoliko

Nova receptura BIP piva

Magičan. Inspirativan. U njega možete da budete zaljubljeni ili da ga ne volite. Ravnodušni sigurno ne možete da budete. Beograd.

Restoran Corso

Corso, ili kako bi novosađani rekli Korzo, je restoran internacionalne kuhinje, smešten u samom srcu Novog Sada, u staroj gradskoj

Mini pivare – Veliki biznis

Preduzimljivi pojedinac ili grupa zainteresovanih prijatelja koji bi da kupovinom mini pivare pokrenu svoj biznis imaju pred sobom sve šire

Zanimljivi podaci o pivu

– Zašto je pivo toliko popularno? Da bi odgovorili na ovo pitanje moramo se vratiti u prošlost. Jedna teorija glasi

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.