Kako se zaista leči mamurluk

Ako pijete onda treba da jedete

Dobar droučak može pomoći u održavanju nivoa šećera u krvi, pružiti važne vitamine i minerale vašem organizumu i smanjiti simptome mamurluka. Preporučljivo je i da dok konzumirate alkohol unosite neku „jaču“ hranu.

Dobro se naspavajte

Pod uticajem alkohola lošije se spava. Ipak, nedovoljno sna može pojačati simptome mamurluka, kao što su umor, razdražljivost i glavobolja. Posle „burne noći“ potrudite se da obezbedite dovoljno sna, kako bi se vaš organizam oporavio.

Pijte dosta vode

Konzumacija alkohola može prouzrokovati dehidrataciju jer alkohol ubrzava izlučivanje vode iz organizma. Preporučljivo je piti vodu i uz alkohol, a kasnije, kada se simptomi mamurluka već osećaju tada se prepustite prirodnom instiktu i slobodno konzumirajte vodu u velikim količinama.

Popite jedno do dva piva sledeće jutro

Konzumacija alkohola može sprečiti konverziju metanola u formaldehid, što bi moglo smanjiti simptome mamurluka. Naš narod ima za ovo izreku: „klin se klinom izbija“.

Ograničite unos alkohola

Učestalost i „težina“ mamurluka određuje se količinom alkohola koju konzumirate. Umereni unos alkohola je najbolji način lečenja mamurluka.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Black Turtle

Jedna od naših najstarijih i najvećih craft pivara, počela je sa radom još 2010. godine u  selu Kukujevci, nadomak Šida

Verovali ili ne

– Zanimljivo je koliko dugo traje običaj Medenog meseca, na koji mladenci idu posle venčanja. Običaj traje već oko 6000

Restoran Žal za mladost

Restoran Žal za mladost osnovan je sada već davne 1995. godine u Novom Sadu kao nacionalni restoran, sa željom da

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.