Krštenje u pivu

Danas nema onih koji piju pivo na slamčicu, ali slamčice su izmišljene upravo zbog piva. Kako bi filtrirali pivo, koje je bilo prepuno trunja, naši preci su koristili slamčicu.

I ako pivo postoji mnogo duže, kvasci su otkriveni tek 1857. godine. Ljudi su kvasce koristili mnogo pre nego su počeli da pišu, tako da je tek Luj Paster otkrio ili tačnije rečeno shvatio da je kvasac glavni akter fermentacije i sve to zabeležio. Upravo ovom mikrobiologu i hemičaru treba da budemo zahvalni za pasterizaciju tj. proces konzerviranja hrane.

Kućno pivarstvo u Americi je bilo ilegalno od 1919. do 1978. godine.

U 13. veku neka deca su bila krštena u pivu. U nedostatku vode, u posudu za krštenje sipano je pivo. Ovaj običaj je postao uobičajen te je Papa Gregori IX odlučio da zabrani krštenje u pivu i ceremonije u kojima su deca krštena u pivu proglasio je nevažećim.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Ambar

Ambar je prvi moderni, internacionalni lanac restorana Balkanske kuhinje. Na tri lokacije, u Beogradu, Vašingtonu i Klarendonu, Ambar kombinuje tradiciju

Restoran Little Bay

Little Bay restoran je deo istoimenog lanca restorana u Londonu i Brajtonu. Posle četiri uspešna Little Bay restorana u Londonu

Srpska Stout piva

Svakom svoje – dok se prosečni ljubitelji piva, ispijajući svoj omiljeni napitak, prepiru oko toga čiji tim igra bolji i

Restoran Skver 44

Skver 44 je savremeni koncept koji podrazumeva neformalne obroke u opuštenoj atmosferi. Gosti su dobrodošli tokom celog dana. Možete uživati

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc