Specijalno pivo za praznike

Približava nam se onaj deo godine kada praznici sustižu jedan drugi. Sa slave na slavu od kuma do svastike. A pivo, pivo je neizostavni deo praznične trpeze. E baš zato vam predstavljamo Hvalur. Ovo je, možemo ga tako nazvati, praznično pivo. Priprema se za Islandski praznik Boga munje i groma. Kao i u svakoj zemlji praznici se proslavljaju uz tradicionalnu hranu. Za ovaj praznik na trpezi se mogu naći meso trule ajkule, kisela mast od kita, ovčiji testisi i druga tradicionalna jela. I ako nama ovo ne zvuči lepo, za ljude sa Islanda su to vrhunski specijaliteti. Baš zato se jedan pivar dosetio da napravi pivo, koje će „pratiti“ ovakvu hranu. Za pripremu piva koriste čistu islandsku vodu, ječam, hmelj i dimljene testise kita. Dimljeni testisi kita su specijalitet ovih krajeva, tako da njima ova kombinacija uopšte nije čudna, nova ili gadna ( kao nekima od nas). Inače, da začinimo za kraj ovu priču, testisi kita se dime na ovčijem izmetu, što ovom pivu daju „odličan dimljeni ukus“ – kako navode oni koji su ga probali. Možda je najbolje da se mi držimo dobro nam poznate sarme i našeg domaćeg piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Istok

Restoran Istok je vijetnamski restoran, koji se nalazi u samom srcu Beograda. Duh i svežina orijenta, koji su sveprisutni u

birra moretti

BIRRA MORETTI Kako pozicionirati pivski brend

Kompanija Heineken je svoju promociju piva Birra Moretti u Srbiji usmerila na mlade ljude, koji uživaju u vrhunskom i prestižnom ukusu, ali ne previše ekskluzivnom, što ovo pivo čini dostupnim za širi krug konzumenata.

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.