Specijalno pivo za praznike

Približava nam se onaj deo godine kada praznici sustižu jedan drugi. Sa slave na slavu od kuma do svastike. A pivo, pivo je neizostavni deo praznične trpeze. E baš zato vam predstavljamo Hvalur. Ovo je, možemo ga tako nazvati, praznično pivo. Priprema se za Islandski praznik Boga munje i groma. Kao i u svakoj zemlji praznici se proslavljaju uz tradicionalnu hranu. Za ovaj praznik na trpezi se mogu naći meso trule ajkule, kisela mast od kita, ovčiji testisi i druga tradicionalna jela. I ako nama ovo ne zvuči lepo, za ljude sa Islanda su to vrhunski specijaliteti. Baš zato se jedan pivar dosetio da napravi pivo, koje će „pratiti“ ovakvu hranu. Za pripremu piva koriste čistu islandsku vodu, ječam, hmelj i dimljene testise kita. Dimljeni testisi kita su specijalitet ovih krajeva, tako da njima ova kombinacija uopšte nije čudna, nova ili gadna ( kao nekima od nas). Inače, da začinimo za kraj ovu priču, testisi kita se dime na ovčijem izmetu, što ovom pivu daju „odličan dimljeni ukus“ – kako navode oni koji su ga probali. Možda je najbolje da se mi držimo dobro nam poznate sarme i našeg domaćeg piva.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Šešir moj

Restoran Šešir moj se još naziva i najbolja kafana u Jugoistočnoj Evropi. Ovaj epitet je poneo jer se u ovoj

Recept za pivsku piletinu

Potrebni sastojci: -1 velika kašika soli -1 mala kašika šećera -1 mala kašika luka u prahu -1 mala kašika belog

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata