Parkinson zaobilazi pivopije

Istraživanja koja su vršena na obolelima od Parkinsonove bolesti dokazuju da umerena konzumacija piva, u srednjem i kasnijem životnom dobu, ima pozitivan uticaj na kongitivne funkcije kod obolelih. Razlozi za ovu beneficiju i dalje nisu jasni naučnicima, ali za sada se zna da ove beneficije dolaze samo od piva. Vršena su istraživanja i uz pomoć vina i žešćih alkoholnih pića ali u tim slučajevima ove beneficije nisu dolazile do izražaja. Umerena konzumacija piva takođe ima psihološke prednosti. Studije su utvrdile da konzumiranje piva može pomoći u smanjenju stresa izazvanog svakodnevnim aktivnostima i napetosti. Takođe pivo može povećati osećaj blagostanja, što kod konzumenata pozitivno utiče na samopouzdanje. Bitno je napomenuti da ove beneficje dolaze samo uz umerenu i odgovornu konzumaciju.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Čokoladno-mlečni Stout

Volite li čokoladno mleko i pivo? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje potvrdan onda je ova kreacija napravljena baš

Restoran Hanan

Hanan je restoran koji svojim gostima uvek nudi nešto više, a ono što ga izdvaja od ostalih beogradski restorana je

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.