Parkinson zaobilazi pivopije

Istraživanja koja su vršena na obolelima od Parkinsonove bolesti dokazuju da umerena konzumacija piva, u srednjem i kasnijem životnom dobu, ima pozitivan uticaj na kongitivne funkcije kod obolelih. Razlozi za ovu beneficiju i dalje nisu jasni naučnicima, ali za sada se zna da ove beneficije dolaze samo od piva. Vršena su istraživanja i uz pomoć vina i žešćih alkoholnih pića ali u tim slučajevima ove beneficije nisu dolazile do izražaja. Umerena konzumacija piva takođe ima psihološke prednosti. Studije su utvrdile da konzumiranje piva može pomoći u smanjenju stresa izazvanog svakodnevnim aktivnostima i napetosti. Takođe pivo može povećati osećaj blagostanja, što kod konzumenata pozitivno utiče na samopouzdanje. Bitno je napomenuti da ove beneficje dolaze samo uz umerenu i odgovornu konzumaciju.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Žar Mance

U restoranu Žar Mance, koji se nalazi u Kisačkoj ulici u Novom Sadu, očekuju vas tradicionalna srpska jela pripremljena na

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih

BEZALKOHOLNO PIVO Sve traženije pivo

Nadolazeće i sve popularnije navike, koje uključuju zdrave životne stilove, prepoznale su velike pivske kompanije, koje su osluškujući konzumente i pivsko tržište potrošačima ponudile piva