Budite strpljivi

Budite strpljivi kada počinjete sa kućnom proizvodnjom piva. Znate izreku: „Sve dobre stvari dolaze onima koji čekaju“. Ovo ne može biti tačnije kada se radi o pivarstvu. Ne samo da vam je potrebno strpljenje da sačekate da vaše pivo dobro fermentiše, strpljenje vam je potrebno i pre nego što počnete da eksperimentište sa pivom poput pivskog čarobnjaka. Započnite skromno, saznajte osnove, vodite računa o savetima koje smo vam dali i saznajte kakva piva i ukuse želite pre nego što počnete da menjate recepture i eksperimentišete. Ako odmah krenete sa eksperimentisanjem bez čvrste osnove, rizikujete dobijanje prilično groznog piva, što će dovesti do frustracije, te možete poželeti da odustanete od pravljenja piva u kućnim uslovima.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivo i zdravlje

Jedna od najrasprostranjenijih bolesti na svetu i jedna od najopasnijih bolesti jeste dijabetes, ali izgleda da vam pivo može poprilično

Ćevabdžinica To je to

U duhu porodičnih vrednosti i težnje za prepoznatljivim kvalitetom ćevabdžinica To je to želi da ponudi proizvod koji će umeti

Skuvajte svoje pivo

Proizvodnja piva je relativno lak proces i potrebna su vam samo četiri sastojka – kvasac, slad, ječam i dekstroza Većina

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.