Budite strpljivi

Budite strpljivi kada počinjete sa kućnom proizvodnjom piva. Znate izreku: „Sve dobre stvari dolaze onima koji čekaju“. Ovo ne može biti tačnije kada se radi o pivarstvu. Ne samo da vam je potrebno strpljenje da sačekate da vaše pivo dobro fermentiše, strpljenje vam je potrebno i pre nego što počnete da eksperimentište sa pivom poput pivskog čarobnjaka. Započnite skromno, saznajte osnove, vodite računa o savetima koje smo vam dali i saznajte kakva piva i ukuse želite pre nego što počnete da menjate recepture i eksperimentišete. Ako odmah krenete sa eksperimentisanjem bez čvrste osnove, rizikujete dobijanje prilično groznog piva, što će dovesti do frustracije, te možete poželeti da odustanete od pravljenja piva u kućnim uslovima.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

PIVSKI STILOVI: Lager

Lageri imaju izraženu gorčinu i aromu zbog veće količine hmelja koji se dodaje prilikom pripreme Reč Lager je nemačkog porekla

Mini pivara Kors

Pivara Kors je mala pivara sa sedištem u Zemunu. Mini pivara Kors počela je sa radom u septembru 2015. godine

Pivara Dogma

Uz tri piva koja su uvek u ponudi, Hoptopod, Svetionik i Albino, proizvode i sezonska piva, a neumorni su i

Restoran Zapata Ciudad

Restoran Zapata se nalazio se u neposrednoj blizini Vukovog spomenika i svim svojim gostima, željnim nečeg drugačijeg, sasvim osobenog u