Budite strpljivi

Budite strpljivi kada počinjete sa kućnom proizvodnjom piva. Znate izreku: „Sve dobre stvari dolaze onima koji čekaju“. Ovo ne može biti tačnije kada se radi o pivarstvu. Ne samo da vam je potrebno strpljenje da sačekate da vaše pivo dobro fermentiše, strpljenje vam je potrebno i pre nego što počnete da eksperimentište sa pivom poput pivskog čarobnjaka. Započnite skromno, saznajte osnove, vodite računa o savetima koje smo vam dali i saznajte kakva piva i ukuse želite pre nego što počnete da menjate recepture i eksperimentišete. Ako odmah krenete sa eksperimentisanjem bez čvrste osnove, rizikujete dobijanje prilično groznog piva, što će dovesti do frustracije, te možete poželeti da odustanete od pravljenja piva u kućnim uslovima.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

dogma

Tap room pivare Dogma

Verovatno se svakom od nas bar jednom u životu desilo da uđemo u neki lokal, dobro sređen, prema nekim opšte

Jaka, a ukusna

Sa eksplozijom kraft industrije, očekivano je da nas iznenade određena piva koja se ističu od ostalih Većina muškaraca se verovatno

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju