Da li kraft pivo uzrokuje zdravstvene probleme

Dok ste pili lagere, niste imali problem sa stomakom, ali sada vas muči želudac, nakon nekoliko popijenih kraft piva

Volite da pijete pivo i privuklo vas je kraft pivo, te ste postali sledbenik kraft kulture.

Dok ste pili lagere, niste imali problem sa stomakom, ali sada vas muči želudac, nakon nekoliko popijenih kraft piva. Kada kažemo muči vas želudac, konkretno mislimo da vas boli stomak dan nakon što popijete tri ili više craft piva. I sada se pitate šta vam se dešava i zašto imate stomačne probleme?

Imajte na umu da svako pivo sadrži alkohol, ali da kraft piva često sadrže mnogo veći procenat alkohola u odnosu na lagere, a dokazano je da alkohol u većim količinama povećava rizik od zdravstvenih problema. Alkohol, u većim količinama, posebno loše deluje na želudac i povećava želudačne probleme.

Ali količina alkohola u kraft pivu nije toliko visoka kako bi se to desilo. O čemu se onda radi? Nije problem u kraft pivu, problem je u nefiltriranom pivu. Ovo pivo, jer nije filtrirano, u sebi sadrži žive kvasce. Zato ga ponekad nazivaju „živim“ pivom. A ti živi kvasci, u većim količinama, hoće da stvore problem našem želucu i crevima. Velika je verovatnoća da vas upravo zbog toga muči želudac.

Postoji i druga strana problema, a ona kaže da vas stomak muči zbog veće kiselosti pojedinih kraft piva, a stomak vam nije navikao na povećane kiseline. Doduše, ovaj problem se mnogo ređe javlja nego prethodno navedeni (zbog kvasaca). Ako vam se javlja ovaj problem, nemate potrebe za brigom. Sasvim je normalno i lako ga je sprečiti. Samo konzumirajte manje nefiltriranog piva. Uvek postoji obično odnosno filtrirano pivo.

Kao podsetnik, dve čaše piva na dan su optimalna količina vašeg omiljenog pića i od dve čaše smo sigurni da vas ništa neće boleti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Gradska

Restoran Gradska je restoran nacionalne kuhinje, sa širokim izborom specijaliteta iz topličkog okruga Srbije, i sve to od strane njihovog

133 godine staro, a pitko

Zaposleni u fabrici Carlsberg u Kopenhagenu čistili su podrum ove pivare, kada su pronašli neotvorenu bocu koja stoji tu čak

Jelen pivo vas savetuje

Od starih egipatskih slika iz 3.400 godina p. n. e., koje prikazuju ljude kako piju pivo, do danas se malo

Kafemat

Kafemat je zanimljiv koncept restorana i bara koji se nalazi nadomak novosadskog Spensa. Gastronomska magija koju pruža ovaj restoran, uvek

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.