Da li kraft pivo uzrokuje zdravstvene probleme

Dok ste pili lagere, niste imali problem sa stomakom, ali sada vas muči želudac, nakon nekoliko popijenih kraft piva

Volite da pijete pivo i privuklo vas je kraft pivo, te ste postali sledbenik kraft kulture.

Dok ste pili lagere, niste imali problem sa stomakom, ali sada vas muči želudac, nakon nekoliko popijenih kraft piva. Kada kažemo muči vas želudac, konkretno mislimo da vas boli stomak dan nakon što popijete tri ili više craft piva. I sada se pitate šta vam se dešava i zašto imate stomačne probleme?

Imajte na umu da svako pivo sadrži alkohol, ali da kraft piva često sadrže mnogo veći procenat alkohola u odnosu na lagere, a dokazano je da alkohol u većim količinama povećava rizik od zdravstvenih problema. Alkohol, u većim količinama, posebno loše deluje na želudac i povećava želudačne probleme.

Ali količina alkohola u kraft pivu nije toliko visoka kako bi se to desilo. O čemu se onda radi? Nije problem u kraft pivu, problem je u nefiltriranom pivu. Ovo pivo, jer nije filtrirano, u sebi sadrži žive kvasce. Zato ga ponekad nazivaju „živim“ pivom. A ti živi kvasci, u većim količinama, hoće da stvore problem našem želucu i crevima. Velika je verovatnoća da vas upravo zbog toga muči želudac.

Postoji i druga strana problema, a ona kaže da vas stomak muči zbog veće kiselosti pojedinih kraft piva, a stomak vam nije navikao na povećane kiseline. Doduše, ovaj problem se mnogo ređe javlja nego prethodno navedeni (zbog kvasaca). Ako vam se javlja ovaj problem, nemate potrebe za brigom. Sasvim je normalno i lako ga je sprečiti. Samo konzumirajte manje nefiltriranog piva. Uvek postoji obično odnosno filtrirano pivo.

Kao podsetnik, dve čaše piva na dan su optimalna količina vašeg omiljenog pića i od dve čaše smo sigurni da vas ništa neće boleti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Craft bar Tehnologʼs

Njihova osnovna delatnost je meso, zanatski proizvodi od mesa koje proizvode u saradnji sa malim prerađivačima. Njihova zanatska mesna filozofija

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.