Da li kraft pivo uzrokuje zdravstvene probleme

Dok ste pili lagere, niste imali problem sa stomakom, ali sada vas muči želudac, nakon nekoliko popijenih kraft piva

Volite da pijete pivo i privuklo vas je kraft pivo, te ste postali sledbenik kraft kulture.

Dok ste pili lagere, niste imali problem sa stomakom, ali sada vas muči želudac, nakon nekoliko popijenih kraft piva. Kada kažemo muči vas želudac, konkretno mislimo da vas boli stomak dan nakon što popijete tri ili više craft piva. I sada se pitate šta vam se dešava i zašto imate stomačne probleme?

Imajte na umu da svako pivo sadrži alkohol, ali da kraft piva često sadrže mnogo veći procenat alkohola u odnosu na lagere, a dokazano je da alkohol u većim količinama povećava rizik od zdravstvenih problema. Alkohol, u većim količinama, posebno loše deluje na želudac i povećava želudačne probleme.

Ali količina alkohola u kraft pivu nije toliko visoka kako bi se to desilo. O čemu se onda radi? Nije problem u kraft pivu, problem je u nefiltriranom pivu. Ovo pivo, jer nije filtrirano, u sebi sadrži žive kvasce. Zato ga ponekad nazivaju „živim“ pivom. A ti živi kvasci, u većim količinama, hoće da stvore problem našem želucu i crevima. Velika je verovatnoća da vas upravo zbog toga muči želudac.

Postoji i druga strana problema, a ona kaže da vas stomak muči zbog veće kiselosti pojedinih kraft piva, a stomak vam nije navikao na povećane kiseline. Doduše, ovaj problem se mnogo ređe javlja nego prethodno navedeni (zbog kvasaca). Ako vam se javlja ovaj problem, nemate potrebe za brigom. Sasvim je normalno i lako ga je sprečiti. Samo konzumirajte manje nefiltriranog piva. Uvek postoji obično odnosno filtrirano pivo.

Kao podsetnik, dve čaše piva na dan su optimalna količina vašeg omiljenog pića i od dve čaše smo sigurni da vas ništa neće boleti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Skuvajte svoje pivo

Proizvodnja piva je relativno lak proces i potrebna su vam samo četiri sastojka – kvasac, slad, ječam i dekstroza Većina

Fish & Zeleniš

Ako ste ljubitelj mediteranske kuhinje i opuštene atmosfere, a u Novom Sadu ste, ovo će vam se svideti. Jelovnik je

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli