Da li kraft pivo uzrokuje zdravstvene probleme

Dok ste pili lagere, niste imali problem sa stomakom, ali sada vas muči želudac, nakon nekoliko popijenih kraft piva

Volite da pijete pivo i privuklo vas je kraft pivo, te ste postali sledbenik kraft kulture.

Dok ste pili lagere, niste imali problem sa stomakom, ali sada vas muči želudac, nakon nekoliko popijenih kraft piva. Kada kažemo muči vas želudac, konkretno mislimo da vas boli stomak dan nakon što popijete tri ili više craft piva. I sada se pitate šta vam se dešava i zašto imate stomačne probleme?

Imajte na umu da svako pivo sadrži alkohol, ali da kraft piva često sadrže mnogo veći procenat alkohola u odnosu na lagere, a dokazano je da alkohol u većim količinama povećava rizik od zdravstvenih problema. Alkohol, u većim količinama, posebno loše deluje na želudac i povećava želudačne probleme.

Ali količina alkohola u kraft pivu nije toliko visoka kako bi se to desilo. O čemu se onda radi? Nije problem u kraft pivu, problem je u nefiltriranom pivu. Ovo pivo, jer nije filtrirano, u sebi sadrži žive kvasce. Zato ga ponekad nazivaju „živim“ pivom. A ti živi kvasci, u većim količinama, hoće da stvore problem našem želucu i crevima. Velika je verovatnoća da vas upravo zbog toga muči želudac.

Postoji i druga strana problema, a ona kaže da vas stomak muči zbog veće kiselosti pojedinih kraft piva, a stomak vam nije navikao na povećane kiseline. Doduše, ovaj problem se mnogo ređe javlja nego prethodno navedeni (zbog kvasaca). Ako vam se javlja ovaj problem, nemate potrebe za brigom. Sasvim je normalno i lako ga je sprečiti. Samo konzumirajte manje nefiltriranog piva. Uvek postoji obično odnosno filtrirano pivo.

Kao podsetnik, dve čaše piva na dan su optimalna količina vašeg omiljenog pića i od dve čaše smo sigurni da vas ništa neće boleti.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Mlečni stout

Mlečni stout

Linija pivskih stilova, koja je dostupna danas, je prilično impresivna, ali razvrstavanje zna da napravi zabunu. Razlika između Portera i

PIVO IZ VINČE

Tim sačinjen od naših arheologa iz Amerike, dokazao je da su Vinčanci još pre 7.000 godina proizvodili i pili pivo.

Klasika – prasetina i lager

Nezvanični smo prvaci sveta po konzumaciji svinjskog mesa. Zimski period je vreme kada poraste potražnja za svinjskim mesom, uprkos postu.

Restoran Tribeca

U samom srcu Beograda, nalazi se Tribeca, restoran koji odiše toplinom i dugom tradicijom. Tribeca svakodnevno privlači velik broj sugrađana,

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike