Decembar je poslednji mesec u godini. Praznična atmosfera je u vazduhu. Zima je uveliko došla, hladno je i virusi haraju. Zbog toga nam treba nešto da nas ugreje i da nam ojača imunitet. Pored toplog doma mi vam savetujem i malo jača piva. Kao što smo rekli, dolaze praznici te i slavlja. Baš iz tog razloga trebate biti spremni. Danas vas savetujemo koja piva da pravite ovog decembra ako ste bez ideje i tražite inspiraciju.
Jedno od piva uz koje nema promašaja ove zime jeste braon lager. Prijatnog je, slobodno možemo reći i prazničnog, uskusa. Jako i tamno sa aromama karamele. Savetujemo vam da koristite neku vrstu dimljenog hmelja i braon slada u proizvodnji ovog piva. Jer ova kombinacija stvara baš taj pravi ukus koji se traži kod zimskog braon lagera.
Belgian Trappist ale je jedan fantastičan stil za ovakve dane, pravo pivo za jačanje imuniteta. Jako, „mračne“ boje, sa ukusima oraha i duvana uz dosta slada. Kao takvo savršeno ide uz razna pečenja i prazničnu atmosferu.
Dark mild, savršeno za one koji žele da budu trezni ove godine. Uz nizak procenat alkohola pruža specifičan praznični užitak koji se traži kod prazničnog piva. Veoma kremasto, uz slatke ukuse kakaa, ovaj spoj kremaste teksture i kakao ukusa savršeno balansira suve ukuse dimljenog slada koji se koristi pri proizvodnji ovog savršenstva.
I na kraju Oatmeal stout. Sa ovim nema promašaja. Iako poseduje jako kremastu teksturu lako ga je piti, obogaćeno je divnim svilenkastim, mlečnim i čokoladnim aromama uz malu gorčinu koja podseća na gorčinu kafe.