Postoji li magičan lek za mamurluk

Postoje određne stvari koje vam mogu drastično umanjiti mamurluk i učiniti ga skoro neprimetnim

Ako ste prošlo veče izašli i popili malo više piva, verovatno se danas budite sa jakom glavoboljom, bolom u stomaku i mučninom. Ako posedujete neke od ovih simptoma verovatno ste mamurni. Niko ne voli da bude mamuran, ali to je sve deo provoda.

Postavljamo pitanje, postoji li magičan lek protiv mamurluka i ako postoji o čemu se radi? Magičan lek protiv mamurluka ne postoji, ali postoje određne stvari koje vam mogu drastično umanjiti mamurluk i učiniti ga skoro neprimetnim. Kada ste mamurni, vaše telo oseća dejstvo alkohola. Mučnina, slabost i glavobolja koju osećate će nestati samo ako pokušate da im se suprotstavite na najpraktičniji i najzdraviji način. To uključuje odmor, kako bi vam se telo oporavilo, dosta vode kako bi rehidrirali vaše telo i određenu količina vitamina i elektrolita jer ste većinu njih izgubili prošle večeri.

Prva stvar bez koje mamurluk ne može da nestane jeste san. Morate se dobro naspavati. Odmor je vaš najbolji prijatelj, u ovom trenutku, jer vašem telu treba prilika da se oporavi. Najbolje je da ostanete u krevetu koliko god možete. Sat ili dva dužeg sna, nego uobičajeno, može znatno da vam pomogne i olakša tegobe. Nakon ovoga, pijte vode i svežeg soka od pomarandže ili limuna, naravno uz jak i mastan obrok.

Voda je prva stvar koju treba da popijete sledećeg jutra. Alkohol koji ste sinoć pili je dehidrirao vaše telo i najbolji način da se osećate bolje je da se rehidrirate. Uz vodu naravno treba uneti vitamina , iz tog razloga svež, ceđeni sok, je nešto najbolje što možete da popijete. Naravno nakon ovoga obavezno jedite, u slučaju mamurluka mastna i kalorična hrana će vam najbolje pomoći. Izbegavajte kofein i po mogućnosti vežbajte, ovo će znatno pomoći vašem telu da se oporavi. Ako se pridržavate ovih saveta bićete nova osoba do popodneva. Mamurluk svakako nije lep, ali uz adekvatna znanja može lako da se savlada.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Mali Pariz

Vešto ukomponovan spoj tradicionalnog šarma pariskih bistroa i savremenih tendencija u oblasti ugostiteljstva i gastronomije čine Mali Pariz nezaobilaznim mestom

Restoran Zavičaj

Lanac restorana „Zavičaj“ nastao je kao ogranak Hotela „Kneževina“. „Kneževina“ je centrala njihovog ugostiteljstva, sa visokim kvalitetom usluge, koja vodi

Restoran Kombinat

Sam centar Novog Sada, bezlična zgrada u kojoj su NS Bazar i bioskop na svom kraju dobija potpuno novu dimenziju

PIVO: Idealna dnevna doza

Pitate se kako da definišete idealni dnevni unos piva – Lako, samo sledite sugestije Nakon napornog radnog dana velik broj

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora

Restoran Poco Loco

Restoran Poco Loco je restoran internacionalne kuhinje, koji se nalazi u samom centru Pančeva.

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva.