Postoji li magičan lek za mamurluk

Postoje određne stvari koje vam mogu drastično umanjiti mamurluk i učiniti ga skoro neprimetnim

Ako ste prošlo veče izašli i popili malo više piva, verovatno se danas budite sa jakom glavoboljom, bolom u stomaku i mučninom. Ako posedujete neke od ovih simptoma verovatno ste mamurni. Niko ne voli da bude mamuran, ali to je sve deo provoda.

Postavljamo pitanje, postoji li magičan lek protiv mamurluka i ako postoji o čemu se radi? Magičan lek protiv mamurluka ne postoji, ali postoje određne stvari koje vam mogu drastično umanjiti mamurluk i učiniti ga skoro neprimetnim. Kada ste mamurni, vaše telo oseća dejstvo alkohola. Mučnina, slabost i glavobolja koju osećate će nestati samo ako pokušate da im se suprotstavite na najpraktičniji i najzdraviji način. To uključuje odmor, kako bi vam se telo oporavilo, dosta vode kako bi rehidrirali vaše telo i određenu količina vitamina i elektrolita jer ste većinu njih izgubili prošle večeri.

Prva stvar bez koje mamurluk ne može da nestane jeste san. Morate se dobro naspavati. Odmor je vaš najbolji prijatelj, u ovom trenutku, jer vašem telu treba prilika da se oporavi. Najbolje je da ostanete u krevetu koliko god možete. Sat ili dva dužeg sna, nego uobičajeno, može znatno da vam pomogne i olakša tegobe. Nakon ovoga, pijte vode i svežeg soka od pomarandže ili limuna, naravno uz jak i mastan obrok.

Voda je prva stvar koju treba da popijete sledećeg jutra. Alkohol koji ste sinoć pili je dehidrirao vaše telo i najbolji način da se osećate bolje je da se rehidrirate. Uz vodu naravno treba uneti vitamina , iz tog razloga svež, ceđeni sok, je nešto najbolje što možete da popijete. Naravno nakon ovoga obavezno jedite, u slučaju mamurluka mastna i kalorična hrana će vam najbolje pomoći. Izbegavajte kofein i po mogućnosti vežbajte, ovo će znatno pomoći vašem telu da se oporavi. Ako se pridržavate ovih saveta bićete nova osoba do popodneva. Mamurluk svakako nije lep, ali uz adekvatna znanja može lako da se savlada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1