Da li bi pili ova piva

Široka je lepeza interesantnih piva – Počev od islandskog piva koje se pravi uz pomoć kitovih testisa, do piva u kojem se nalaze praistorijski kvasci i piva koje se pravi od ljudskog urina…

Tokom proteklih nekoliko godina, pivari su počeli da proizvode piva od veoma čudnih sastojaka i ovaj trend neobičnih piva ne pokazuje znakove zaustavljanja.

Počev od islandskog piva koje se pravi uz pomoć kitovih testisa, do piva u kojem se nalaze praistorijski kvasci i piva koje se pravi od ljudskog urina, nikada nije postojao čudniji način da uživamo u našem omiljenom piću.

Kada već pominjemo čudne sorte kvasaca, postoji pivo za čiju proizvodnju se koriste kvasci sa stolice. Ali ne sa bilo koje stolice, reč je o stolici pisca Roalda Dahla. Pivara „40FT“ koristi kvasce sa piščeve stolice kako bi napravila svoje „Odius Ale“ pivo. Zanimljiva činenica o ovoj stolici jesta da je napravljena po specijalnoj meri za pisca, nakon što je on bio ranjen u drugom svetskom ratu.

Sledeće po redu nam je „Celeste Jewel“ od pivare „Dogfish Head“, ovo pivo savetujemo onima koji su željni da okuse kosmos. U čemu je reč? Ovo pivo je zanimljivo iz razloga što se u procesu njegove proizvodnje koriste pravi meteori, te ovo pivo slobodno možemo nazvati i meteorskim pivom. Ovi meteori se prvo dobro izdrobe i natope pre nego što se ubace u pivo. A još zanimljivije je da u samoj pivari možete uživati u ovom meteorskom pivu u udobnosti garniture napravljene od materijala koji se koristi za izradu kosmonautskih odela.

Nakon kosmosa prelazimo na nešto što zvuči malo neprihvatljivije. Pivo napravljeno od ljudskog urina. Ovo pivo se simbolično zove „Full Circle“ i dolazi nam iz pivare „Stone“. Bitno je reći da se radi o recikliranom urinu koji je 100% siguran za konzumaciju, a možemo dodati i ukusan. Samo još da naglasimo da je po nekim teorijama urin (i konzumacija istog) veoma lekovit, ako ne verujete pročitajte o urinoterapiji i sve će vam biti mnogo jasnije, a pomenuto pivo prihvatljivije.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Američke sorte hmelja

Hmelj je neizbežni dodatak pivu i kao i svaki začin daje mu karakter, izbalansiranost, završni profil – jednostavno, bez njega

Trappist – Pivo ili sir

U Belgiji, zemlji gde pivo ima i svog nebeskog zaštitnika, manastiri su još u srednjem veku postala prva preduzeća za

Restoran Žal za mladost

Restoran Žal za mladost osnovan je sada već davne 1995. godine u Novom Sadu kao nacionalni restoran, sa željom da

LEGENDARNI TUT GUT

Tut Gut – poznat i omiljen proizvod nekadašnje Zrenjaninske pivare ostao je u sećanju mnogih koji su obožavali to bezalkoholno osvežavajuće piće.

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike