Dva najskuplja piva na svetu

Danas smo odlučili da vas upoznamo sa onom luksuznom stranom najpopularnije alkoholnog pića

Pivo je najpopularnije alkoholno piće na svetu, a zauzima treće mesto ako se u obzir uzmu i bezalkoholna pića, odnosno ispred piva su samo voda i čaj. Pivo postoji već hiljadama godina, a prvi dokazi njegovog postojanja su stari oko 3000 godina. Tokom godina, pivo se promenilo, kako po sastojcima i ukusu, tako i po ceni. Od jeftinih i svuda dostupnih pa sve do preskupih i veoma limitiranih, danas smo odlučili da vas upoznamo sa onom malo luksuznijom stranom ovog pića.

Počeli bi sa pivom iz Carlsberg-ove pivare, a njegovo pun ime je Carlsberg Jacobsen Vintage #1. Ovo pivo se može pronaći samo u Danskoj i veoma je traženo. Radi se o smeđem pivu za koje se kaže da poseduje  mešavinu mekog, drvenog, karamela, sušenog voća i suptilnog zadimljenog ukusa. Za proizvodnju ovog piva se koristi samo najfiniji hmelj i karamela, a nakon završetka proizvodnje i flaširanja, ovo pivo se stari šest godina i tek posle toga se pušta u promet. Godišnje se na tržištu pojavi samo 600 flaša ovog piva i cena jedne je 400 dolara.

Sledeće pivo nam dolazi iz pivare BrewDog i naziva se End of History. Samo 12 flaša ovog piva je ikada napravljeno. Za ovo pivo se kaže da je najređe pivo na svetu i to iz dobrog razloga, kao prvo sadrži 55% alkohola što je zaista nečuveno. Pored ovoga, flaša, u kojoj se nalazi pivo, se nalazi u prepariranoj veverici. Tolika koncentracija alkohola svakako zvuči primamljivo, ali pre bi smo rekli da je preparirana veverica više doprinela popularnosti ovog piva. Ako uspete da pronađete flašu ovog piva, koštaće vas najmanje 800 dolara. 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Verovali ili ne

– Zanimljivo je koliko dugo traje običaj Medenog meseca, na koji mladenci idu posle venčanja. Običaj traje već oko 6000

Jaka, a ukusna

Sa eksplozijom kraft industrije, očekivano je da nas iznenade određena piva koja se ističu od ostalih Većina muškaraca se verovatno

pivara gvint

PIVO – Pivara Gvint

Pivara Gvint veoma vodi računa o tome koliko će proizvedeno pivo sadržati hmelja, kvasca i slada.

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.