Dva najskuplja piva na svetu

Danas smo odlučili da vas upoznamo sa onom luksuznom stranom najpopularnije alkoholnog pića

Pivo je najpopularnije alkoholno piće na svetu, a zauzima treće mesto ako se u obzir uzmu i bezalkoholna pića, odnosno ispred piva su samo voda i čaj. Pivo postoji već hiljadama godina, a prvi dokazi njegovog postojanja su stari oko 3000 godina. Tokom godina, pivo se promenilo, kako po sastojcima i ukusu, tako i po ceni. Od jeftinih i svuda dostupnih pa sve do preskupih i veoma limitiranih, danas smo odlučili da vas upoznamo sa onom malo luksuznijom stranom ovog pića.

Počeli bi sa pivom iz Carlsberg-ove pivare, a njegovo pun ime je Carlsberg Jacobsen Vintage #1. Ovo pivo se može pronaći samo u Danskoj i veoma je traženo. Radi se o smeđem pivu za koje se kaže da poseduje  mešavinu mekog, drvenog, karamela, sušenog voća i suptilnog zadimljenog ukusa. Za proizvodnju ovog piva se koristi samo najfiniji hmelj i karamela, a nakon završetka proizvodnje i flaširanja, ovo pivo se stari šest godina i tek posle toga se pušta u promet. Godišnje se na tržištu pojavi samo 600 flaša ovog piva i cena jedne je 400 dolara.

Sledeće pivo nam dolazi iz pivare BrewDog i naziva se End of History. Samo 12 flaša ovog piva je ikada napravljeno. Za ovo pivo se kaže da je najređe pivo na svetu i to iz dobrog razloga, kao prvo sadrži 55% alkohola što je zaista nečuveno. Pored ovoga, flaša, u kojoj se nalazi pivo, se nalazi u prepariranoj veverici. Tolika koncentracija alkohola svakako zvuči primamljivo, ali pre bi smo rekli da je preparirana veverica više doprinela popularnosti ovog piva. Ako uspete da pronađete flašu ovog piva, koštaće vas najmanje 800 dolara. 

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Kolaboracije i Dogma brewery

U trećem broju magazina Beer Style objavljen je intervju sa ikonom američke kraft scene Metom Brofijem, ali tom prilikom nije

Pivnica Brkina Marina

Sjajan ambijent, hrana savršena, usluga na visokom nivou – jednom rečju mesto koje je nedostajalo Novom Sadu! Pored hrane i

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata