10 razloga zašto piti pivo

Pravo pivo bogato je vitaminom B i proteinima. Hmelj je glavni sastojak koji se koristi za pripremu piva, sadrži flavonoide, a takođe je dobar izvor minerala koji igraju važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima

Pivo je jedno od najpopularnijih, ali i najstarijih alkoholnih pića koje je omiljeno među ljudima širom sveta. Zato ne treba da čudi što je svaki dan sve više i više pivopija.

Ali, da li ste upoznati sa njegovim efektima na ljudsko zdravlje?

Pravo pivo bogato je vitaminom B i proteinima. Hmelj je glavni sastojak koji se koristi za pripremu piva, sadrži flavonoide, a takođe je dobar izvor minerala koji igraju važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima. Zato dok ispijate vaše omiljeno pivo kod kuće, u kafiću, na izletu ili u šetnji treba i ovo da znate.

1. Pivo je odlično za bubrege. Čaša piva smanjuje verovatnoću bolesti bubrega za čak 40 odsto, navodi se u istraživanju.

2. Vlakna koja sadrži pivo u svom sastavu smanjuju nivo lošeg holesterola i štite organizam od kardiovaskularnih bolesti.

3. Pivo sadrži 30 odsto više vitamina B6 od bilo kog drugog izvora, kao i veliku količinu retkog vitamina B12.

4. Prema drugom naučnom istraživanju, visok nivo silicijuma u ​​pivu jača kosti.

5. Pivo sadrži laktoflavin i nikotinske kiseline, komponente za bolji san i nesanicu.

6. Rezultati istraživanja kažu da umereno konzumiranje piva smanjuje rizik od moždanog udara za neverovatnih 40 do 60 odsto.

7. Pivo je odličan saveznik za sprečavanje krvnih ugrušaka.

8. Stručnjaci ukazuju da pivo poboljšava pamćenje. Prema sitraživanju  ljubitelji piva imaju manji rizik od demencije i Alchajmerove bolesti.

9. Dnevna potrošnja piva ima pozitivan uticaj na pigmentaciju, jer koža izgleda glatko i lepše.

10. Dokazano je da dve čaše piva dnevno znatno smanjuju stres.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Mlečni stout

Mlečni stout

Linija pivskih stilova, koja je dostupna danas, je prilično impresivna, ali razvrstavanje zna da napravi zabunu. Razlika između Portera i

Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja,

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.