Pravilno sipanje piva

Ovaj način sipanja vam garantuje maksimalno uživanje u vašem omiljenom piću

Svaki ljubitelj piva voli da uživa u svom omiljenom piću. Baš iz tog razloga smatramo da je pivo adekvatno posluženo kada se nalazi pravilno sipano i rashađeno u čašama, odnosno kriglama, koje su namenjene baš za taj stil piva koji se trenutno konzumira. Lako je nabaviti čašu za određeni stil piva i još lakše je rashladiti pivo. Jedini problem koji se ovde javlja jeste pravilan način sipanja piva. Vidite, veoma je bitno da se pivo sipa na pravilan način. Ne samo zbog izgleda i ukusa, već ako pivo sadrži malo pene može vam stvoriti blage stomačne probleme. Iz tog razloga je Hung Luo, fizičar sa Univerziteta u Buffalu, nedavno objasnio svu nauku iza dobro sipanog piva i dao metod kojom garantuje da će vaše pivo uvek perfektno biti sipano.

Mi vas ovog puta nećemo zamarati naučnim detaljima, ali ćemo vam predstaviti njegovu naučnu metodu sipanja piva koja uvek uspeva. Prva korak jeste da properete čašu iz koje planirate da pijete pivo. Čak i ako je čista, ovaj korak je veoma bitan jer su možda ostali neki sitni ostaci trunja ili sapuna. Ovi ostaci ne samo da će uticati na ukus, nego će i negativno uticati na formiranje pene piva. Pre nego što sipate pivo, bitno je da nagnete vašu čašu pod uglom od oko 45 stepeni. Kada krenete da sipate pivo, ciljajte zid nagnute čaše. Kada napunite dve trećine čaše, krenite da je dižete pod ugao od 90 stepeni. Ako ste sve do sada pravilno uradili ne bi trebalo da bude pene u vašoj čaši. Ostatak piva sipajte sa visine pod uglom od 90 stepeni. Na ovaj način ćete stvoriti adekvatnu količinu pene. Ako ste se držali predhodnih koraka sada bi trebali da imate perfektno sipano pivo ispred vas. Pokušajte polako da ga pijete kako bi pena što duže opstala na površini piva. Ovaj način sipanja vam garantuje maksimalno uživanje u vašem omiljenom piću.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Napravite kod kuće

Potrebni sastojci: -120 g Edamera -400 g brašna -3 supene kašike šećera -3 supene kašike praška za pecivo -1.5 kafenih

Palačinkarnica Dizni

PALAČINKARNICA DIZNI

Palačinkarnica Dizni osim palačinki, nudi pice i paste, a ono što je važno napomenuti jeste da u svojoj karti pića imaju kraft i industrijska, kako flaširana, tako i točena piva.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora

Restoran Poco Loco

Restoran Poco Loco je restoran internacionalne kuhinje, koji se nalazi u samom centru Pančeva.

HRANA I PIVO – Pivnica Crni Petao

Pivnica Crni Petao nalazi se u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Svoja vrata za posetioce otvorili su pre dve godine, a sve sa ciljem da im pruže veliki izbor piva.