Pravilno sipanje piva

Ovaj način sipanja vam garantuje maksimalno uživanje u vašem omiljenom piću

Svaki ljubitelj piva voli da uživa u svom omiljenom piću. Baš iz tog razloga smatramo da je pivo adekvatno posluženo kada se nalazi pravilno sipano i rashađeno u čašama, odnosno kriglama, koje su namenjene baš za taj stil piva koji se trenutno konzumira. Lako je nabaviti čašu za određeni stil piva i još lakše je rashladiti pivo. Jedini problem koji se ovde javlja jeste pravilan način sipanja piva. Vidite, veoma je bitno da se pivo sipa na pravilan način. Ne samo zbog izgleda i ukusa, već ako pivo sadrži malo pene može vam stvoriti blage stomačne probleme. Iz tog razloga je Hung Luo, fizičar sa Univerziteta u Buffalu, nedavno objasnio svu nauku iza dobro sipanog piva i dao metod kojom garantuje da će vaše pivo uvek perfektno biti sipano.

Mi vas ovog puta nećemo zamarati naučnim detaljima, ali ćemo vam predstaviti njegovu naučnu metodu sipanja piva koja uvek uspeva. Prva korak jeste da properete čašu iz koje planirate da pijete pivo. Čak i ako je čista, ovaj korak je veoma bitan jer su možda ostali neki sitni ostaci trunja ili sapuna. Ovi ostaci ne samo da će uticati na ukus, nego će i negativno uticati na formiranje pene piva. Pre nego što sipate pivo, bitno je da nagnete vašu čašu pod uglom od oko 45 stepeni. Kada krenete da sipate pivo, ciljajte zid nagnute čaše. Kada napunite dve trećine čaše, krenite da je dižete pod ugao od 90 stepeni. Ako ste sve do sada pravilno uradili ne bi trebalo da bude pene u vašoj čaši. Ostatak piva sipajte sa visine pod uglom od 90 stepeni. Na ovaj način ćete stvoriti adekvatnu količinu pene. Ako ste se držali predhodnih koraka sada bi trebali da imate perfektno sipano pivo ispred vas. Pokušajte polako da ga pijete kako bi pena što duže opstala na površini piva. Ovaj način sipanja vam garantuje maksimalno uživanje u vašem omiljenom piću.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Terasa

Restoran Terasa nalazi se na platou Petrovaradinske tvrđave, pored čuvenog sata, odakle se pruža jedinstven pogled na Dunav i Novi

Slatka pivska rebarca sa renom

Sastojci: -3,5 kg svinjskih rebaraca -So -Biber -Dve flaše/limenke piva -Dve supene kašike meda -Ren Priprema: Zagrejte rernu na 160°C,

Restoran Giardino

U samom centru Novog Sada, na krovu tržnog centra „BAZAR“, 30. novembra 2006. godine, počeo je sa radom jedan od

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju