Kako se rešiti pivskog stomaka

Oko 26 % muškaraca u Srbiji ima prekomernu težinu i, u mnogim slučajevima, višak kilograma se deponuje oko srednjih delova tela u vidu pivskog stomaka

Čak iako ne veruješ da imaš pivski stomak, možeš biti više izložen riziku nego što to misliš.Oko 26 % muškaraca u Srbiji ima prekomernu težinu i, u mnogim slučajevima, višak kilograma se deponuje oko srednjih delova tela u vidu pivskog stomaka. Vaš pivski stomak okružuje vašu jetru, želudac i creva i, umesto da sedi miran, on je biološki aktivan, disbalansira vaše hormone i povećava rizik od metaboličkih i kardiovaskularnih komplikacija. Samo zbog toga što sadržite više kila.

Budite pametniji od svog tela

Problem „pivskog stomaka“ jeste to što se lako prišunja bilo kome, jer je naše telo napravljeno tako da skladišti energiju. Sve je to normalno i mi smo evoluirali kako bi mogli to efektivno da radimo. Problem se javlja kako postajemo stariji, jer se manje krećemo, a verovatno, više kalorija unosima, te one kreću sve lakše i lakše da se „lepe“.

Vlakna su ključ

Pivski stomaci često imaju veoma prost biodiverzitet (što je loše). Obratite pažnju dok ste na toaletu: u nedavnoj studiji naučnici su otkrili da tvrda, grudvasta stolica ima manje korisnih bakterijskih vrsta. Rešenje, povećajte unos vlakana i to za 10 grama i ovo će poboljšati mikrobiom, te će vam pomoći da skinete stomak.

Kako najlajkše skinuti višak kilograma

Nisu sve telesne masti štetne. Dok je visceralna mast, odnosno „bela mast“, povezana sa nezdravim metabolizmom, „smeđa mast“ sagoreva kalorije i pomaže telu da stvara toplotu.Trening na hladnom „uključuje“ smeđu mast, podstičući vaš metabolizam i sagorevajući bele masti.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

pohovanje sa pivom

Pohujte sa Jelen pivom

Svaki šef kuhinje ima neku svoju malu tajnu, po tome se razlikuje od drugih. Imajte i vi svoje male tajne

OUR PUB

U samom centru Beograda nalazi se pub uređen u stilu čeških pivnica.OUR PUB otvorio je svoja vrata 12.oktobra 2017. godine

STOUT I PORTER PIVA

Postoji malo razlike između porter i stout piva. Porter je tamne boje, ima voćkasto-suv ukus i pravi se gornjom fermentacijom.

PIVSKI STILOVI: Voćna piva

Pivski stilovi i podstilovi sa dodatim voćem su tehnički vrlo zahtevni za napraviti, a mi vam predstavljamo najbolje pivo sa dodatim voćem na našem tržištu.

TOČENO PIVO: Za i protiv

Koliko ima istine u pričama o dobrim i lošim stranama točenog piva Tempo modernog života ume biti naporan, te kako

MODERNI LAGER

Lageri, kao najmodernija vrsta su piva donjeg vrenja i uglavnom su svetle boje. To su prava letnja piva, laganijeg, osvežavajućeg

Pivara Salto u novom izdanju

Pivara Salto je jedna od najstarijih domaćih craft pivara, počela je sa radom 2013. godine. Počeci su bili skromni, proizvodili

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.