Limenka – najbolje pakovanje za pivo

Ovaj metod ambalažiranja je totalno bezbedan, bez ijedne loše strane i  zadržava svežinu piva duže od plastične ili staklene flaše

Pakovanje piva u limenke, danas je jedan od najpopularnijih načina pakovanja piva. Ovaj metod pakovanja piva se pojavio krajem prošlog veka i brzo je postao jedan od najpopularnijih i najisplatljivijih način – jer je aluminijum veoma jeftin i lak za proizvodnju. Ali, da li je ovaj način pakovanja ima neke loše strane? Da li može da izazove probleme? Na ova i još par pitanja ćemo pokušati da damo odgovor.

Da ne bude zabune  – ovaj način pakovanja je potpuno bezbedan, bez ijedne loše strane. Bezbedniji je od pakovanja piva u plastičnu ili staklenu ambalažu. A sada ćemo da objasnimo zašto.

Limenke blokiraju ulaz svetlosti                                 

Fotohemijske reakcije se odvijaju kada sunčeva svetlost dođe u dodir sa pivom. Svetlost razgrađuje alfa kiseline iz hmelja koje zatim reaguju sa sumpornim jedinjenjima u pivu, izazivajući neugodnu aromu i ukus. Limenke nisu prozirne, te je dodir piva sa svetlom sveden na minimum.

Limenke su lagane

Limenke teže svega 15 grama, što je mnogo manje od standradnih flaša iste zapremine koje teže od 150-200 grama. Ovo može dosta da znači ako planirate da nosite veću količinu piva naprimer na izlet.

Manjak kiseonika

Poput svetlosti, kiseonik nije dobar po pivo. U osnovi, kiseonik uzrokuje starenje piva što znači da, tokom vremena, pivo razvija neugodanu aromu i ukus. Čak i najbolje flaširana piva, tokom vremena, propuste male količine kiseonika. Limenke to ne rade.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja,

Restoran Bon Appetit

Restoran Bon Appetit je otvorio svoja vrata ljubiteljima ukusne domaće kuhinje 2011. godine. Restoran Bon Appetit se nalazi u samom

Restoran Dva Jelena

Osnovan davne 1832. godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima

Restoran Skver 44

Skver 44 je savremeni koncept koji podrazumeva neformalne obroke u opuštenoj atmosferi. Gosti su dobrodošli tokom celog dana. Možete uživati

Najljuće pivo na svetu

U cilju pravljenja najpikantnijeg piva na svetu, Twisted Pine-ovo Ghost Face Killa pivo koristi šest različitih vrsta ultra-ljutih paprika, uključujući